ЈУБИЛЕЈ „ТРКЕ ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО“

  • НА СТАЗИ ЗДРАВЉА
  • 4500 ТАКМИЧАРА

 

На јубиларној 30. „Трци за срећније детињство“, под слоганом „Имамо циљ, дођи на старт“ такмичило се око 4500 грађана. Стазом здравља у Светосавској улици трчали су предшколци, ђаци основних и средњих школа, рекреативци, а манифестација је почела шетњом родитеља са бебама. Најуспешнија је била Анабела Шанта, која је прва дошла до циља и освојила викенд одмор на Вршачком брегу.

Пријатно сам изненађена. Не могу да верујем да смо победили, први пут ми се то догодилo, јер сам до претпрошле године ја трчала овом трасом. На викенд одмор ћемо ићи супруг, Вук и ја. Биће сјајан поклон за први Вуков рођендан – испричала је Анабела Шанта.

Учесници „Трке за срећније детињство“ надметали су се у 27 узрасних категорија, а од свих девојчица првог разреда најбржа је била Ема Радосављевић из ОШ „Вук Караџић“.

Тренирам атлетику и није ми било тешко да трчим. Уопште се нисам уморила. Много ми је било лепо на овој трци – рекла је седмогодишња Ема. Најуспешнији такмичари трке, у свим категоријама, добили су вредне награде.

„Трку за срећније детињство“, најмасовнију спортско-рекреативну манифестацију, организује Црвени крст са циљем промовисања здравих стилова живота и хуманости у многим градовима у Србији. С обзиром на то да је у Кикинди организована по 30. пут, према речима генералног секретара Црвеног крста Србије Љубомира Миладиновића, може се рећи да је управо у Кикинди овај догађај и почео.

На свој посебан начин Кикинда доприноси овој манифестацији и ми као Црвени крст Србије смо јако задовољни. Заиста има велики број деце, родитеља, грађана. Трка у Кикинди се организује уз подршку бројних партнера, донатора, промотера, локалне самоуправе. Читав град учествује у овом догађају – рекао је Миладиновић.

Трка у Кикинди, према речима секретарке локалног Црвеног крста Данијеле Бјељац, окарактерисана је као једна од најмасовнијих и најбоље организованих у Србији. У организацији учествује више од 150 волонтера и сарадника, а средства прикупљена продајом учесничких бројева, донатора и спонзора биће усмерена ка школама и Предшколској установи.

Отварању 30. „Трке за срећније детињство“ присуствовала је председница Скупштине града Кикидне Станислава Хрњак, која је том приликом истакла одличну сарадњу Црвеног крста са разним институцијама, не само локалном самоуправом.

Овом приликом трчимо и постоји циљ, али мени велики успех представља то што се оволики број грађана одазвао позиву Црвеног крста и учествује у хуманитарној трци. Радује ме чињеница да је одзив сваке године све већи и већи – рекла је председница Скупштинe честитајући организаторима и учесницима трке.

Генрални спонзор 30. „Трке за срећније детињство“ била је компанија „Гриндекс“, а покровитељ Град Кикинда. Пријатељи трке су „Банини-Јафа“ и „Колачић среће“ из Београда.

СПОРТ ВАЖАН ТОКОМ ОДРАСТАЊА

Промотер јубиларне 30. „Трке за срећније детињство“ био је руометаш „Кикинде Гриндекс“ Милан Лисица. – Велика ми је част што сам био део ове манифестације. Као спортиста, могу да кажем да је спорт веома важан за одрастање и здравље сваког детета – поручио је Лисица.