ГРАДСКИ ЧЕЛНИЦИ ПОСЕТИЛИ БАНАТСКО ВЕЛИКО СЕЛО

  • КОНТИНУИРАНА УЛАГАЊА У ОМЛАДИНУ И СПОРТ
  • Приликом посете Банатском Великом Селу градоначелник Никола Лукач најавио је равномерна улагања у селима, по приоритетима, а на основу ослушкивања потреба грађана

 

На стадиону Фудбалског клуба „Козара“ у Банатском Великом Селу завршена је прва фаза изградње управне зграде и свлачионица. Управо ова инвестиција тренутно је и најважнија у Банатском Великом Селу, нагласио је председник Месне заједнице Гојко Родић.

У питању је веома озбиљан објекат и надам се да ће бити на понос свих Великоселаца. Ми бисмо били срећни кад бисмо могли да га завршимо ове године. Имамо планове, али разумемо ситуацију после свега, те колико буде новца, толико ћемо и урадити. Вредност зграде процењена је на 34 милиона динара, а за сада је утрошено око десет милиона – објаснио је Родић.

За прву фазу изградње спортског објекта на великоселском стадиону из буџета локалне самоуправе издвојено је око осам милиона динара. Према речима заменице градоначелника Дијане Јакшић Киурски, континуирано издвајање средстава из буџета Града Кикинде за унапређење и развој спорта и омладине апсолутни је приоритет локалне самоуправе.

Банатско Велико Село одувек је било познато по добром спорту. Ово село изнедрило је много успешних спортиста и Град Кикинда то препозанје и зна да цени и свакако да ће се трудити да континуирано улаже у развој спорта и омладине. За завшетак изградње овог спортског комплекса, поред издвајања средстава из буџета Града, тражиће се услови и за екстерно финансирање, попут покрајинског буџета. Захвалила бих и приватним фирмама и физичким лицима који издвајају средства за развој спорта, јер тиме доприноси здравијем одрастању и менталном и психичком развоју наше омладине – истакла је заменица градоначелника.

Реализација планова МЗ Банатско Велико Село за 2021. годину зависиће од расположивих средстава, али приоритет су асфалитарање улица и адаптација простора око малог базена на отвореном. Градоначелник Кикинде Никола Лукач приликом посете Банатском Великом Селу истакао је да ће Град у свакој месној заједници уложити у оно што грађани желе.

Са председником МЗ разговарали смо о санацији улица, реконструкцијама, видећемо и како ћемо наћи начин да на базену направимо измене како би услови били још бољи. Наравно, нећемо се зауставити само на санацијама и радовима који су започети, већ ћемо сагледати и остале приоритете, од вртића, школа, отворених терена. То нећемо радити само у једном селу, већ ћемо равномерено улагати у свакој месној заједници, на основу договора о приоритетима са председницима МЗ и грађанима – рекао је Лукач.

Осврћући се на функционисање отворених базена у селу, градоначелник Кикинде рекао је да је идеја да СЦ „Језеро“ и МЗ Банатско Велико Село, које заједно управљају отвореним базеном, у наредном периоду допринесу и естетском изгледу и бољој функционалности истог адаптацијом и санацијом простора, као и мењањем садржаја.