ГРАДОНАЧЕЛНИК СА СНЕЖНОМ КРАЉИЦОМ И ДЕДА МРАЗОМ КРЕНУО У НОВОГОДИШЊУ ТУРНЕЈУ

  • ПОЧЕЛО ИСПУЊАВАЊЕ ЖЕЉА
  • Градска управа и ове године обрадоваће око 4.500 малишана из Кикинде и околних места. Прве пакетиће добили Сара и Миа из Банатског Великог Села

 

Након што су прочитали сва писма из „Кутије жеља“, Деда Мраз, Снежна Краљица и њихови помоћници припремили су поклоне, лепо их запаковали, сели у кочије и запутили се до најмлађих становника Кикинде. Шестогодишња Сара и трогодишња Миа Симурдић из Банатског Великог Села спремно су га дочекале, уз песмицу и рецитацију поред новогодишње јелке. Њихова радост била је утолико већа када су отпаковале поклоне и виделе да су им новогодишње жеље заиста и испуњене.

Миа је добила шминку, а ја ЛОЛ луткицу. Баш то смо и написале у писму и однеле га у кутију жеља. Деда Мраз нам је испунио жеље јер смо биле добре током целе године – закључила је Сара.

Деда Мраз и Снежна Краљица у Банатском Великом Селу затим су посетили најмлађе чланове породица Калањ, Павлу и Уни, као и Радмили и Предрагу Родић. Потом су се у својим кочијама омиљени ликови зимских празника запутили у Кикинду, где су испунили жеље Марић Марку, Данијели и Данијелу, Селени и Симони Суботић, али и Милошу, Момчилу, Михајлу и Милици Ђошановић.

Деда Мраз и Снежна Краљица су нам донели авион, лопту, ауто и лутку. Знао је шта желимо јер смо написали писмо и убацили га у чаробну кутију. Много нам се свиђају поклони – испричао је Момчило.

Градска управа града Кикинде акцију „Кутија жеља“ покренула је пре шест година и према речима градоначелника Кикинде Павла Маркова јединствена је у региону.

Нема града који може да се похвали да обезбеђује својој деци поклоне и посету Деда Мраза и његових помоћника. То сматрам успехом свих Кикинђана и јесте посебност свих нас, по којој се у позитивном смислу издвајамо. Овом акцијом желимо да унесемо додатну радост нашим малишанима. Свако дете треба да добије поклон без обзира на материјално стање и могућности родитеља. Деца треба да се осећају лепо  у празничним данима, да знају шта значи када долази Божић и Нова година и да расту у таквом расположењу – поручио је градоначелник Марков.

С обзиром на то да је пристигло око 4500 писама, те да је потребно толико жеља испунити и свако дете посетити, градоначелник је апеловао на родитеље и децу да буду стрпљива у ишчекивању Деда Мраза.