ФРАНЦУСКОЈ КОМПАНИЈИ ДОЛАЗАК У КИКИНДУ ИСПОСТАВИО СЕ КАО ПРАВИ ИЗБОР

  • „МЕКАФОР“ ШИРИ КАПАЦИТЕТЕ

 

Фабрика „Мекафор“ у Кикинди прошириће своје капацитете. Погон у Кикинди на 5.000 квадрата биће дуплиран у 2020. години, најавио је директор ове фирме Небојша Недељковић. У постојећи погон, отворен пре годину дана, уложено је четири милиона евра.

Завршили смо улагања у машински парк и сада се окрећемо новој инвестицији. Изградићемо још један погон на 5.000 метара квадратних и тако увећати производне капацитете – истакао је Недељковић. У „Мекафору“ има 110 радника. У последњих неколико месеци примљено је тридест нових, а и даље има потребе за новим људима. Траже се инжењери машинске и електротехничке струке, радници у секторима администрације и логистике и на пословима одржавања.

„Мекафор“ у Кикинди производи машинске делове за аутомобилску индустрију. Главни купци су им „Рено“, „Волво“, „Сеник“.

У делу погона праве се и пластични делови за аутомобиле. У фабрици се организује дуално образовање, тако да шест ученика Техничке школе обавља праксу.

Погон „Мекафора“ први је објекат изграђен у новој индустријској зони, а земљиште је од Града Кикинде купљено за 30 милиона евра.


ДУГОРОЧНА СТРАТЕГИЈА

Први наш погон отворили смо 2006. у Сенти, па смо 2016. године захваљујући земљишту у Индустријској зони решили да се преселимо у Кикинду. Са Градом и Привредном комором имамо добру сарадњу. Веома само задовољни што смо у Кикинди где планирамо дуго да останемо – изјавио је Небојша Недељковић.