ЕКИПА ИЗ КИКИНДЕ ТРЕЋА НА ПРВЕНСТВУ БАЛКАНА У СПОРСТКОМ РИБОЛОВУ

  • БРОНЗА ЗА „БРАЋУ“ ШАРАНЏИЈЕ

 

Кикиндске шаранџије, чланови Удружења спортских риболоваца „Шаран“ из Кикинде вратили су се са Балканском првенства у спортском риболову са освојеном бронзаном медаљом. Четворочлана екипа „Brothers“ (Браћа), захваљујући одличним резултатима од прошле године, успела је да се пласира на Јадранско-подунавски куп односно Балканском првенству, напомиње Владимир Стеванов који је са братом Зораном и пријатељима Дејаном Ракићем и Драганом Црногорцем део ове екипе.

Како ове године нема светског такмичења, на Балканском првенству биле су репрезентације из свих земаља из окружења, некадашњих република СФРЈ. Спортски риболов није нимало једноставан, а припреме за овакво првенство су веома опсежне. Пецали смо непрекидно 48 сати у тешким условима, а највише смо имали потешкоћа са нивоом воде која је била на минимуму. Недеља је била пресудна за кикиндску екипу – додаје Владимир Стеванов и додаје да је треће место изборено захваљујући последњем дану.

Риба се мерила у грамима, а ми смо успели да уловимо непуни 21 килограм рибе. Остаје жал што су нам прваци Хрватске који су победници и овог првенства побегли за једну рибу – напомиње Стеванов.

Зоран Стеванов додаје да је ово највећи успех спортских риболоваца УСР „Шаран“. Пецање је учио на барама и каналима око Кикинде, а сада млади могу пуно тога да науче на Риболовачком царству.

Већ 15 година бавим се шаранским риболовом. Бити шаранџија није лако. Пуно је одрицања, али и финансија које се уложе. Све се то исплати. Искуство које имамо и које смо стицали на овој води донело нам је овај успех – сазнајемо од Зорана Стеванова.

Зоран Попов, предсeдник УСР „Шаран“, каже да је ово велики успех како за Кикинду, тако и за Србију јер је екипа „Brothers“ представљала нашу земљу на Балканском првенству.

У протеклој деценији ово је један од највећих успеха наших чланова. Наша жеља је да унапређујемо овај спорт у чему нам несебично помаже локална самоуправа – закључио је Попов.