ДРВОКРАДИЦЕ НАСТАВИЛЕ ДА ВРШЉАЈУ БЕЗ МИЛОСТИ

  • ПОСЕЧЕНА ДВА ВОЋЊАКА

Већина шљива старих 45 година у воћњаку Радована Сивчева посечене су прошле недеље. Када је отишао да обиђе свој шљивик који се налази на Теремијском друму иза нове фабрике „Банини”, Сивчев није могао да верује својим очима јер је затекао праву пустош. Наиме, дрвокрадице су у воћњаку посекле 17 стабала шљиве и за собом оставиле пањеве и гране крошњи.

Шљиве сорте мађарица” засадио је мој отац и сваке године од једног стабла имао сам око 100 килограма воћа. Пекао сам око 25 казана ракије годишње. Стабла су била ширине тридесетак центиметара и виша од два метра. Пре него што је начињена ова штета имао сам 32 воћке, а сада ми је остало тек неколико – у очајању прича Сивчев.

Случај је пријављен полицији и Пољочуварској служби који су изашли на терен и проценили да је укупно украдено око пет кубика дрва.

И воћњак који је у непосредној близини нашег саговорника је посечен. У суседном воћњаку одсечено је 11 стабала шљива и трешања. Полиција трага за непознатим почиониоцима.

Дрвокрадице су ове хладне и дуге зиме активније него ранијих година. Највише крађа стабала уочено је на простору Симићевог салаша и „Галада”.