ЦРВЕНИ КРСТ РЕАЛИЗОВАО ШКОЛУ ХУМАНОСТИ

  • ЧЕТВРТАЦИ УЧИЛИ О ХУМАНИМ ВРЕДНОСТИМА

 

Волонтери и сарадници Црвеног крста Кикинде седму годину заредом реализовали су зимску школу хуманости. Четвородневне преподневне радионице, у просторијама Црвеног крста, током зимског распуста, од 12. до 15. јануара, похађало је двадесет двоје ученика четвртих разреда свих основних школа у граду. Кроз забаву и дружење десетогодишњаци су учили о Организацији и њеној историји, симболици знака црвеног крста, хуманости и солидарности, али и правилној исхрани, расту и развоју, стигмазизацији, ненасилном решавању конфликата.

Циљ оваквих радионица је, откривају у Црвеном крсту, међу осталим, едукација младих за реализацију различитих програма ове хуманитарне организације. Данијела Бијељац, стручна сарадница Црвеног крста Кикинде, каже да је једна од, традиционално, најзанимљивијих ђацима била радионица прве помоћи:

Кроз овај програм деца уче како да сутра, у реалној ситуацији, помогну лицу приликом повређивања, што је веома важно. Изузетно корисне биле су и радионице о здрављу које је приредила др Весна Томин – рекла је Бијељчева уз оцену да је камп деци био прилика за учење, дружење и стицање нових пријатеља.

Камп је завршен протеклог петка радионицом о дечјим правима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *