БОРЕЋИ СЕ ПРОТИВ СИВЕ ЕКОНОМИЈЕ, КИКИНЂАНИ ОСВОЈИЛИ НАГРАДУ

  • НОВО ВОЗИЛО У „НАШОЈ КУЋИ“
  • Градоначелник Кикинде Павле Марков уручио је кључеве специјализованог возила директорици Центра за пружање услуга социјалне заштите

 

Центар за пружање услуга социјалне заштите града Кикинде добио је специјализовано возило за превоз корисника. Новац за куповину возила, односно 23.000 евра, освојили су Кикинђани на такмичењу општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова у наградној игри „Узми рачун и победи“. Грађани Кикинде, на основу броја послатих рачуна, освојили су треће место и новчани фонд, који су каснијим гласањем одлучили да усмере у куповину специјализованог возила. Центар за пружање услуга социјалне заштите града Кикинде има укупно 26 корисника, од којих њих четворо користи инвалидска колица. Управо је и то један од разлога зашто је добијено возило значајано за рад Центра, истакла је директорица Весна Станаћев.

Они нису могли редовно да долазе у боравак, јер комби превоз који смо користили није безбедан и прилагођен њима. С друге стране, на овај начин пружа се и могућност да примимо нове кориснике. Коначно имамо возило које ће нама бити доступно 24 часа. С обзиром на то да су наши корисници врло осетљива категорија, једно возило које је нама увек на рапсполагању је без сумње изузетно значајно – рекла је Станаћев.

У питању возило марке „Фиат добло“ и има пет седишта. Поред возача, има место за стручног радника Центра, три седишта за кориснике уз једно седиште за децу у колицима.

Управо ово возило, према речима градоначелника Кикинде Павла Маркова, представља резултат свих грађана Кикинде.

Ово специјализовано возило повећаће квалитет услуге Центра, односно Наше куће. Корисници који нису били у могућности да користе све специјалистичке услуге ове установе сада ће то моћи да раде лакше и чешће. Такође, овим се побољшава квалитет услуге што се тиче наших села, јер имамо додатно возило којим ће се унапредити рад са свим корисницима који долазе из месних зајеница. Мислим да је ово велика победа, велики добитак свих грађана Кикинде – рекао је Марков и додао да се захваљује свим Кикинђанима, који су, како је рекао, на прави начин показали како се односи према својој држави и самом граду.

Наградна игра „Узми рачун и победи“ представља акцију Минстарства за држвну управу и локалну самоуправу  у борби против сиве економије. Фискални рачуни и слипови послати су из 187 градова и општина, а у категорији „Великих општина“ Кикинда је била на трећем месту са просечно послатих 25 рачуна по становнику.