БАЈКЕРИ ИЗ ЕНГЛЕСКЕ ЗБРАТИМИЛИ СЕ СА МОТОРИСТИМА КЛУБА „КИ РАЈДЕРС”

  • КАКО ЈЕ САЈМОН ПОСТАО СИМА

Кикинду су прошлог викенда посетили чланови Клуба „Саутерн Кнајтс” из Лондона. Са њима је био и педесетшестогодишњи Сајмон Гент који је пре две године први пут боравио у нашем граду. Тада је, нажалост, доживео саобраћајну незгоду, а у невољи су му у помоћ притекли чланови локалног Мото клуба „Ки рајдерс”. Сајмон каже да им дугује вечну захвалност, а указана помоћ у невољи прерасла је у пријатељство.

 

Стекао сам фантастичне пријатеље који су водили рачуна о мени након несреће. Био сам гост кикиндских бајкера неколико дана док се нису створили услови да отпутујем за Енглеску. То никада нећу заборавити, тако да сам прошле године морао се вратим у Кикинду. Боравио сам у граду три, четири дана и фантастично сам се провео. Тада сам обећао да ћу довести своје пријатеље из мото клуба у ваш град, што сада и испуњавам – рекао је Сајмон Гант.

nazdravili

Жељко Јованов, председник Мото клуба „Ки рајдерс”, каже да су Енглезу у невољи помогли без премишљања и да су се Сајмонов клуб и „Ки рајдерс“ након тога спријатељили.

Ту смо били да помогнемо. Остали бајкери из Енглеске наставили су путовање кроз Румунију, док је Сајмон остао у Кикинди како би се лечио и решио сву папирологију у полицији и суду – рекао је Јованов.

О Кикинди и Кикинђанима, Сајмон има само речи хвале.

Град је фантастичан и најбољи је на свету. На такву гостољубивост нигде нисам наишао. Сви се поштују, друже и лично сам провео дивне тренутке са свим људима овде – додаје Сајмон.

Док је боравио у Кикинди, Сајмон је добио надимак који носи са поносом.

sajmon
Сајмон Гент

Моје име је Сајмон и на енглеском се пише Симон. Кикиндски бајкери су превели моје име и када сам овде, тада сам Сима – објашњава бајкер из Енглеске порекло свог надимка.

Сајмон 30 година вози моторе који су му велика љубав и страст. Мотор са којим је имао удес у Кикинди потпуно је демолиран и његови делови и данас могу да се нађу у близини Плаве бање.

У Кикинди је боравило осам бајкера који су дошли са седам мотора и превалили раздаљину од 3.300 километара. Путовање кроз Европу трајаће 18 дана.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *