Ветеринарка из Руменке преузела Дору

 ЗЛОСТАВЉАНОМ ПСУ ЈЕДНА ШАПА АМПУТИРАНА

Докторка ветеринарске медицине, Мирјана Дубовечак, власница Ветеринарске амбуланте “ВетАрт“, преузела је бригу о злостављаној женки лабрадора Дори, а једна шапа морала је да буде ампутирана. У изјави за портал ГРАДСКИ каже да се овим послом бави петнаест година и да никада раније није видела ништа слично:

-Свега сам се нагледала и наслушала, али је у ветерини ово преседан, да неко толико измучи пса. Страшно. Једна нога била је сломљена, а управо смо њу, односно шапу морали да ампутирамо јер је буквално висила на парчету коже. Као ветеринар немам коментар, али као човек могу да кажем да овако нешто нормалној особи не би пало на памет. То је могла да учини само девијантна особа. Сваки човек би при здравој памети овом псу покушао да помогне. Кад сам јуче видела слике, буквално сам се распала. Посебно ми је страшно било сазнање да је пас остављен у некој шупи да лежи. Моја колегиница је у поноћ отишла по пса– каже др Дубовечак и наставља:

-Од преостале три шапе, две су угрожене. Ране су очишћене, а женки лабрадора дали смо антибиотике. Ако се ситуација буде развијала како и прижељкујемо, онда ће Дора ићи на три ноге. Постоји могућност и да спасимо само једну ногу. Надам се да ће истражни органи пронаћи особу која је мучила овог пса. Дора је јако драго и није тачно да је била агресивна. Иако је у боловима, са њом може јако лепо да се ради. Млада је женка, нема више од три године, а сад сам и њена власница. Чиповала сам је на себе–  предочава др Дубовечак.

Уколико Дора остане без шапа, др Дубовечак има решење. Каже да у Београду постоји врсни израђивач инвалидских колица за псе:

-Ако до тога дође, замолићемо га да нам направи колица за Дору. Тако ћемо јој омогућити да иде у шетњу– открива др Дубовечак.

Председница и заступница Удружење за заштиту животиња „Васка“, професорица Ивана Богосав, каже да су свим срцем уз Дору:

-Апелујемо на полицију и тужилаштво да нађу и казне починиоца. Након Васке и Доре, овако нешто више у нашој средини не сме никад више да се понови– јасна је Богосав.

ИЗВОР:  gradski.online