ПОЛИЦИЈСКА ХРОНИКА

 

ЦРНИ ВИКЕНД НА ДРУМУ

 

На подручју Полицијске управе у Кикинди за дане викенда догодиле су се четири саобраћајне незгоде и то једна са материјалном штетом и три са настрадалим лицима, у којима је једно лице погинуло, два лица задобила тешке и једно лице лаке телесне повреде.

Причињена материјална штета се процењује на око 200.000 динара.

Саобраћајне незгоде су се догодиле због неуступања првенства пролаза (2) и алкохола (2).

Због учињених саобраћајних прекршаја, захтеви за покретање прекршајног поступка поднети су против 46 учесника у саобраћају и издата су 93 прекршајна налога.

Истовремено, из саобраћаја је због управљања возилом под дејством алкохола искључено 19 возача, а од тог броја троје је задржано у трајању до 12 часова, јер је измерена количина алкохола у организму прелазила границу од 1,20 мг/мл алкохола у организму.

Такође, откривено је 16 прекршаја некоришћења сигурносног појаса, 52 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања возила и 35 осталих прекршаја.

 

ПОГИНУО ВОЗАЧ МОПЕДА

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди, ухапсили су Ј.М. (44) из Кикинде, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Сумња се да је Ј.М. у ноћи између суботе и недеље, на путу Ново Милошево – Кикинда, управљајући путничким возилом марке поло, налетео на мопед, који се кретао у истом правцу, и тако задао смртне повреде педесетседмогодишњем мушкарцу из Кикинде.

 

 

НАСИЛНИЧКА ВОЖЊА

 

Припадници Управе саобраћајне полиције у Кикинди, зауставили су и санкционисали двојицу возача који су управљали аутомобилима брзином већом од дозвољене. У петак, у преподневним сатима, Саобраћајна полиција, на путу Чока-Кикинда пресретачем зауставила возача аутомобила „шкода суперб“ који је управљао брзином од 199,7 километара на час, на делу пута ван насеља где је ограничење брзине 80 километара на час, а око подне истог дана, на путу Кикинда-Зрењанин, пресретачем је заустављен аутомобил марке „ауди“ којим је тридесетдеветогодишњак управљао брзином од 188,3 километра на час, на месту где је ограничење брзине 80. Оба возача су искључена из саобраћаја и против њих су поднете прекршајне пријаве због насилничке вожње.

 

УБИЈЕН МИГРАНТ

 

Млађи мигрант убијен је у околини Хоргоша, а његово тело пронађено је у четвртак и донето је у Прихватни центар у Суботици. Из Полицијске управе Кикинда, која је укључена у решавање убиства, потврдили су нам да се догађај десио, а истрага ће показати шта се заправо десило.

У пределу стомака мигрант је имао прострелну рану, а идентитет није могао дас буде потврђен јер је пронађен без докумената.

Случај води Више јавно тужилаштво у Суботици.