АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ХРОГОШУ И СРПСКОМ КРСТУРУ

ПРОНАЂЕНА 182 ИРЕГУЛАРНА МИГРАНТА

Радна група, формирана по налогу министра унутрашњих послова, настављајући и рад на сузбијању илегалних миграција, у сарадњи са припадницима Полицијске управе у Кикинди и Одредом жандармерије у Новом Саду, пронашла је 182 ирегуларна мигранта на подручју Хоргоша и Српског Крстура, од којих су двојица безбедносно интересантна лица и против којих ће бити предузете мере у складу са законом.

Током акције, полиција је претрагом терена на подручју Српског Крстура пронашла две аутоматске пушке, 104 комада муниције, као и мању количину марихуане. Због сумње да су извршили кривична дела недозвољена трговина и кријумчарење људи, полиција је у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Сенти поднела кривичну пријаву против педесетогодишњег мушкарца из Хоргоша, а у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Кикинди кривичну пријаву против педесетједногодишњег мушкарца из Ђале.

Ирегуларни мигранти, који нису безбедносно интересантни биће пребачени у Прихватни центар у Прешеву. Полиција ће, и у наредном периоду, спроводити редовне контроле кретања и боравка миграната како би се очувала безбедност и сигурност свих грађана, као и самих миграната.