ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА БЕСПЛАТАН БОРАВАК У БАЊАМА

ПРИЈАВИЛО СЕ 450 ПЕНЗИОНЕРА

Завршене су пријаве пензионера за бесплатну рехабилитацију у бањама у Србији о трошку Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, а прелиминарна ранг листа корисника који су то право остварили биће објављена 30. марта, истакао је председник кикиндског Удружења пензионера Милан Периз.

-Најастарији суграђани и ове године били су веома заинтересовани за боравак у бањама. Пријавило се око 450 пензионера са територије града. Овај вид помоћи им пуно значи, нарочито најстаријима са нижим примањима, јер је ово једина могућност да отпутују и лече се. Прошле године ову погодност искористило је око 400 пензионера из Кикинде и свих села – рекао је Периз.

Први корак је издвајање оних који не испуњавају услове, ако им је пензија виша од прописаних 37.809 динара, или су већ користили бесплатну рехабилитацију у претходне три године и слично.

 -Половином априла на огласним таблама Градског и месних  удружења пензионера  биће објављене коначне ранг листе. Наши пензионери могу и телефоном да се распитају да ли им је одобрен одлазак , или не – напоменуо је Периз.

 Одмах потом ће се урадити расподела бања, уважавајући исказане жеље пензионера и свако од њих ће у кратком року добити обавештење о томе да је остварио право на бесплатну рехабилитацију и која бања, од три које је навео као своју жељу.