У 9 УЈУТРУ 1. ЈАНУАРА НА СВЕТ ДОШАО ВУКАШИН

ДЕЧАК ПРВИ ОБРАДОВАО

Прва беба Вукашин Кондић у кикиндском породилишту, тежак 3.850 грама и дуг 54 центиметара, рођен је 1. јануара у 9 сати и пет минута. Мајци Ивани Кондић (30) ово је друго дете јер већ има седмогодишњу Елену којој се испунила жеља да добије брата.

Нисам очекивала да ће мој Вукашин бити прва беба у 2023. години с обзиром на то да ми је термин порођаја био 27. децембра. Све је протекло у набољем реду и много ми значи посета градоначелника и од срца захваљујем– истакла је Ивана Кондић.

Вукашин је на порођају добио оцену десет, рекао је гинеколог др Станислав Блажић и напоменуо да су 1. јануара на одељењу биле четири бебе.

Прошле године имали смо 492 порођаја, за 40 више у односу на 2021. годину. Расте број порођаја, нарочито ако упоредимо са 2020. годином када смо имали 417 рођених беба – каже др Блажић.

Директорица Опште болнице др Весна Томин истакла је да је навећи добитак за човечанство рођење деце.

Пресрећни смо што први радни дан у Новој години почињемо са порођајем. Уколико се по јутру дан познаје година ће, сигурна сам, бити одлична. Хвала градоначелнику Лукачу и његовим сарадницима што нам константно помажу и подржавају нас што показује колико се здравство вреднује у нашој средини – рекла је др Весна Томин.

Првој беби, већ по традицији градоначелник Никола Лукач уручио је чек на 50.000 динара.

Честитам породици Кондић јер нема лепшег поклона у Новој години од принове. Вукашин нас је све обрадовао, а на Градској управи је да учини све да у нашем граду буде што више беба, али и да помогнемо родитељима. Број новорођених беба је све већи и то нас све радује – казао је Лукач.

Најлепшој акцији присуствовали су и представници Црвеног крста Маријана Мирков и Данијела Бјељац који су такође уручили поклон пакете, првој, али и осталим бебама на одељењу.