ПОМОЋНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА СВЕТИСЛАВ ВУКМИРИЦА О ЗАПОЧЕТИМ И ПЛАНИРАНИМ РАДОВИМА У КИКИНДИ

ВРЕМЕ ВЕЛИКИХ ИНВЕСТИЦИЈА

По завршетку изградње фабрике воде и замене водоводних цеви, становници Кикинде имаће квалитетну пијаћу воду, али се истовремено ради на изналажењу решења и за становнике околних села по овом питању, истакао је Вукмирица

Реконструкција водоводне мреже у граду је приоритет како би са изградњом фабрике воде грађани имали квалитетну пијаћу воду, истакао је помоћник градоначелника Светислав Вукмирица. У наредном периоду замена азбест-цементних цеви, дотрајалих цеви , као и оне које су мањег пречника од потребног у Улици Бранка Радичевића од вртића „Плави чуперак“ до Доситејеве улице. Завршен је поступак јавне набавке за најповољнијег понуђача, а у току је за надзор радова. Вукмирица каже да је реално очекивати да радови почну половином новембра, односно да се извођач уведе у посао.

-Ради се о двогодишњем финансирању и 200 милиона динара улаже Управа за капитална улагања АП Војводине, а 37 милиона локална самоуправа. Реконструкцијом водоводне мреже биће обухваћене улице у првом и другом рејону у дужини од 5,5 километара – прецизирао је Вукмирица.

Завршен је и пројекат за магистрални вод у Улици Браће Богарошки дужине око шест километара, а наредне године испројектоваће се још 10 километара водовода на ком су неопходни радови. Поред поменутог, до самог отварања фабрике воде планираног за октобар наредне године биће урађено продувавање и чишћење постојећих цеви. Када се сабере укупан износ који ће се инвестирати у фабрику воде милијарду и 400 милиона динара и замена водоводне мреже у претходним годинама, али и оно што ће бити урађено, комплетна инвестиција је више од две милијарде динара, казао је Вукмирица и додао да ће квалитетну пијаћу воду имати становници града, али да се истовремено ради и на пројектовању и проналажењу адекватних решења за мештане који живе на селима.

ВИШЕ О ОВО ТЕМИ, ЧИТАЈТЕ У ШТАМПАНОМ ИЗДАЊУ ОД 27 ОКТОБРА 2022.