„КУТИЈА ЖЕЉА“

СТИГЛО ПРЕКО 5.000 ПИСАМА

„Кутија жеља“ и ове године изазвала је велико интересовање најмлађих који су до понедељка убацивали писма са новогодишњим жељама. Како сазнајемо од заменице градоначелника Дијане Јакшић Киурски, писма се читају, а Деда Мраз увелико припрема поклоне.

Нова година и Божић не могу да се замисле без Деда Мраза и дарова, стога смо се и ове године потрудили да најмлађи Кикинђани добију новогодишње пакетиће од свог града. Циљ је да сваке године имамо више писама и да поделимо што више пакетића. Ове године стигло је више од пет хиљада писама. Међу најинтересантнијим жељама издвајам да нам је једно дете пожелело коку и петла, неколио девојчица пожелело је боксерске рукавице и слично. Циљ и задатак свих нас је да помогнемо Деда Мразу да испуни све жеље и да деца са територије града добију пакетиће – истакла је Дијана Јакшић Киурски.

Значај и лепота даривања још један је циљ акције коју на овакав начин организује само наш град.

Радост и осмеси на дечјим лицима мотивишу нас да из године у годину наставимо са једном од најлепших акција. У градском буџету за даривање малишана издвојено је око пет милиона динара. Истакла бих и да је ова година рекордна по уплатама на име донација од предузетника, физичких и правних лица – напоменула је наша саговорница.

Град Кикинда и ове године део поклона усмериће за децу на Косову и Метохији, као и за оне чији родитељи не могу својој деци да приуште новогодишње дарове.