ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ТОПОЛОВОДА У УЛИЦИ БРАЋЕ ТАТИЋ

  • КРАЈ ДЕЦЕНИЈСКИМ МУКАМА

 

Тополовод у Улици Браће Татић стар око четири деценије, који је готово сваке грејне сезоне задавао највише муке грађанима, као и радницима и руководству ЈП „Топлана“, замењен је новим. Уместо досада, из године у годину рађене парцијалне замене и ургентне поправке, коначно је измењена комплетна деоница и од ове грејне сезоне неће више бити ископавања и забрана саобраћаја у једној од најпрометнијих централних улица у граду.

Изградња вреловода завршена је у року, а ова инвестиција пример је добре сарадње Управе за капитална улагања Војводине и Града Кикинде. Заједничким средствима уложено је више од 17 милиона динара.

Директор ЈП „Топлана“ Мирослав Чичулић није крио задовољство што је важна инвестиција реализована у очекиваним роковима.

Како смо и обећали, све је завршено пре зиме. Радови нису сметали грејној сезони, тако да сам више него задовољан урађеним. Већ сада, месец дана од почетка грејне сезоне, имамо значајне уштеде на овој деоници. У центру више немамо губитака топло воде. Ранијих зима имали смо губитке и до 30 кубика топле воде на дан – рекао је Чичулић.

Чичулић додаје да је стање вреловода умногоме поправљено последњих неколико година. Осим 240 метара у Улици Браће Татић замењене су и цеви на критичним деоницама на Тргу српских добровољаца од кружног тока до Народне библиотеке и са друге стране код бившег биоскопа „Звезда“. У плану за следећу годину је да се угаси котларница у Хајдук Вељковој и замена вреловода у деловима Микронасеља и у самом центру.

Грејна сезона одвија се несметано. Осим две хаварије у Банатском Великом Селу, у ЈП „Топлана“ нису евидентирани већи проблеми.