ВАНРЕДНО СТАЊЕ: СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ И ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ

ДЕЖУРНИ БРОЈЕВИ ЗАВОДА

Свим грађанима који имају одређене симптоме респираторних инфекција, а који су у претходном периоду боравили на подручју захваћеним вирусом корона, саветује се да не иду у домове здравља и болнице, нити да шетњом и другим активностима излажу друге грађане потенцијалним ризицима. У таквим случајевима, треба одмах да се јаве дежурном епидемиологу у Заводу за јавно здравље Кикинда. Доступни бројеви телефона су 062/8833841 и 062/8833877, а грађани могу да позову свакога дана од 8 до 22 сата.

ПАЦИЈЕНТИ СА РЕСПИРАТОРНИМ ТЕГОБАМА

Пункт за пријем свих пацијената са респираторним тегобама отворен је у Другој здравственој амбулатни, у Светосавској 53. Лекари ће обављати прегледе у периоду од 7 до 20 часова, с тим што грађани који имају респираторне тегобе и повишену температуру треба прво да се јаве на бројеве телефона: 062/8851876 и  062/8851845. Пункт је отворио овдашњи Дом здравља у циљу спречавања ширења вируса корона.

БРОЈЕВИ ЗА ПОМОЋ

Сви грађани којима је потребна помоћ у набавци основних животних намирница и лекова, могу да је затраже позивом на бројеве телефона 410-190, 419-179 и 410-230, док они који говоре мађарски језик могу да позову 410-210. У сеоским срединама, бројеве за помоћ суграђанима организоваће секретари и председници месних заједница.

 РЕДУКОВАН РЕД ВОЖЊЕ ЈП „АУТОПРЕВОЗ“

Аутобуси ЈП „Аутопревоза“ Кикинда у јавном линијском саобраћају раде по редукованом реду вожње. То значи да у приградском саобраћају раде по реду вожње који се примењује викендом, а у међуградском, односно међумесном са смањеним бројем полазака за Београд, Нови Сад и Суботицу. Превоз запослених за привредне субјекте са којима постоје уговорне обавезе раде се у складу са прописаним мерама заштите и уговорним обавезама. Такође, за превоз запослених током полицијског часа биће обезбеђене одговарајуће дозволе за кретање аутобуса. Више информација могуће је добити позивом на број телефина 0230/422-138. Како наводе из ЈП „Аутопревоз“, редуковани ред вожењ примењују се због увођења ванредног стања и полицијског часа, а ради сузбијања ширења вируса корона.

НСЗ: ОБУСТАВЉЕН РАД СА СТРАНКАМА

У свим организационим јединицима Националне службе за запошљавање обустављен је непосредан рад са странкама на основу мера утврђених Одлуком о увођењу ванредног стања. Како је наведено у саопштењу ове установе, неће се радити пријављивање на евиденцију незапослених особа, нити ће се евидентирати обавезно лично јављање тражиоца запослења. Сви послодавци који подносе захтев за издавање/продужење радне дозволе могу да га упуте електронским путем на мејл адресу филијала. Клијенти могу да користе алтернативне облике комуникације као што су телефон, мејл и друго. Све додатне информације у вези са радом филијала Националне службе налазе се на интернет страници www.nsz.gov.rs и на улазним вратима сваке филијале.

ШАЛТЕР НКН НЕ РАДИ ДО ПОНЕДЕЉКА

Услед доношења Одлуке о увођењу ванредног стања шалтер за пријем огласа и читуља у Новим кикиндским новинама неће радити до понедељка, 23. марта. Нове информације биће истакнуте на улазу у редакцију у Улици Генерала Драпшина 34. Због затварања киоска, издање од четвртка 19. марта, могуће је купити у прехрамбеним објектима.