УХАПШЕНО 11 САОБРАЋАЈНИХ ПОЛИЦАЈАЦА ЗАПОСЛЕНИХ У ОВДАШЊОЈ ПУ

  • ПАЛИ НА МИТУ И ЗЛОУПОТРЕБИ
  • Осумњичени се, између осталог, терете да су узимали домаћи новац и девизе од прекршиоца у саобраћају, уз противуслугу – да против њих не предузимају радње из своје надлежности

 

Припадници Министарства унутршњих послова – конкретно Сектора унутрашње контроле, по налогу вишег јавног тужиоца у Новом Саду, ухапсили су 11 саобраћајних полицајаца запослених у Полицијској управи у нашем граду –због сумње да су починили више кривичних дела. Ради се о примању мита и злоупотреби службеног положаја.

Ухапшени су Н.Р. (35), Д.Л. (28), М.Б. (38), С.П. (39), Б.Ш. (45), М.П (48), М.М. (36), Д.П. (43), Д.К. (34), Н.Т. (35) и М.Ф. (41). Сви они, према саопштењу које нам је прослеђено из Полицијске управе Кикинда, сумњиче се да су на подручју нашег града од возача или сувозача примали домаћи или страни новац, како према починиоцима прекршаја не би предузимали радње из своје надлежнсти. Они се, такође, сумњиче да су обављали преквалификацију прекршаја, па су у том смислу починиоце саобраћајних прекршаја санкционисали за неодговарајуће, блаже, прекршаје.

По налогу заменика тужиоца новосадског Вишег јавног тужилаштва, осумњиченима је одређено полицијско задржавање до 48 часова. Потом ће, уз кривичну пријаву, бити спроведени надлежном тужилаштву.