У СНС-У НИСУ ИЗНЕНАЂЕНИ ИЗБОРНИМ УСПЕХОМ СВОЈИХ КАНДИДАТА

  • Грађани показали шта мисле о политици Александра Вучића и раду локалне самоуправе у протекле четири године на селима, тврде напредњаци

Челници Српске напредне странке у Кикинди Павле Марков и Миленко Јованов, на конференцији за медије захвалили су становницима села на великој излазности и огромној подршци поклоњеној кандидатима за кнезове иза којих је стала СНС. Кандидати за кнезове које су подржали напредњаци, победили су у осам од девет села и ова странка задовољна је ствареним резултатима рекао је потпредседник СНС-а Миленко Јованов.

Очекивали смо и прижељкивали овакав резултат. Били су ово још једни избори на којима је потврђена апсолутна доминација Српске напредне странке у селима. Жао ми је што није било прилике да се измеримо и у граду, али верујем да би резултат био исти, ако не још и бољи – навео је Јованов.

Према његовим речима, на изборима је показано шта грађани мисле о политици Александра Вучића, али и колика је подршка ономе што ради локална самоуправа и свему урађеном у протекле четири године на селима.

Закључак ових избора је да су грађани села показали висок ниво одговорности, подвукао је председник ГО СНС Павле Марков.

Избори у месним заједницама обично са собом носе мању излазност. Међутим, овог пута десило се да имамо највећу излазност у претходних неколико година, па и деценија – навео је Марков и то поткрепио подацима да је изузев Иђоша, где је био само један кандидат, у свим осталим местима забележена излазност већа од 50 одсто.

Он се осврнуо и на чињеницу да је у Сајану победио кандидат коалиционог СВМ-а, што говори о стопроцентној подршци странкама на власти.

Уважавајући да се и приликом избора у месним заједницама воде теме по питању рада на локалу, ово је за нас велики успех и њихов резултат даје нам чист мотив да оваквим радом наставимо и даље – нагласио је Павле Марков.

На питање како коментарише одлуку дела опозиције да изборе бојкотује и њихов позив да се на изборе не изађе, Марков је рекао да се у СНС-у не баве опозицијом, али и додао да су носиоци опозиције и овог пута превазишли сами себе.

Њима ћемо оставити да се баве свим оним глобалним питањима, међународним односима, уставним и законским питањима, а ми ћемо наставити да се бавимо оним најобичнијим питањима, питањима наших суграђана, дакле путевима, социјалним проблемима, запошљавању и свему осталом што тишти сваког грађанина – навео је Марков.

Најбољи одговор на позив опозиције дали су грађани својим масовним изласком, додао је Јованов.

Без бојкота великих лидера опозиције 2008. године излазност је била 37,56 одсто. Без бојкота 2012. излазност је била 38,82 одсто, а уз бојкот тих политичких величина, које предводе кикиндску опозицију, излазност је 47,94 одсто – навео је Миленко Јованов, додавши да је на дан избора било хладно време и да је било лакше преседети у кући, него изаћи на изборе.