У КИКИНДИ У ТОКУ РЕАЛИЗАЦИЈА НЕКОЛИКО КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА

  • ВРЕМЕ ВЕЛИКИХ ЗАХВАТА
  • Градоначелник Павле Марков обишао је више локација у Кикинди на којима се тренутно изводе крупни инсфраструктурни радови, финансирани углавном средствима локалне самоуправе

 

У току је реконструкција вреловода на више места у Кикинди. Асфалтирају се поједине улице, а источни улаз у град биће потпуно промењен након изградње кружног тока и нове бензинске пумпе. Све радове обишао је у понедељак градоначелник Павле Марков који се на лицу места и у разговору са радницима и становницима улица уверио како радови напредују.

У Улици Браће Татић коначно се темељно реконструише вреловод стар 40 година. Становници најужег центра града после 12 година планирања радова, ове зиме имаће даљинско грејање у континуитету. Ови радови неће померити почетак грејне сезоне јер ће се завршити машински радови, а грађевински неће сметати да грејање почне на време, најављено је из „Топлане“. Марков је истакао да је ова капитална инвестиција важна за све Кикинђане.

Сваке године за време грејне сезоне на овој деоници топловода има интервенција јер су цеви старе и пуцају. То доводи до губитака, тако да су се сада стекли услови да радимо оно што годинама није рађено. Вредност радова је 17,3 милиона динара. Мења се 240 метара топловода од Хотела „Нарвик“ до Улице Вука Караџића – навео је Марков.

У улицама Ивана Јакшића и Немањиној у току је замена старих, азбестних водоводних цеви.

Осим у овим улицама, радиће се и у осталим деловима града. Замена водовода део је већег пројекта- изградње фабрике воде. На овај начин омогућићемо свим Кикинђанима да имају квалитетну пијаћу воду. За ову инвестицију из градског буџета издвојили смо педесетак милиона динара, за замену око пет километара водовода – казао је Марков.

У Немањиној улици мења се водовод од Призренске до Марка Миљанова, а у Ивана Јакшића од Призренске до Војина Зиројевића. До краја године нову водводну мрежу имаће и становници Улице Јована Поповића од Омладинске до Војина Зиројевића, Албертовој од Киш Михаља до Улице Стевана Лаки Гиге. До краја године планирано је да се замене водоводне цеви и у Улици Николе Пашића од Браће Лаковић до Краља Петра Првог, Улици Доситејевој од Николе Пашића до Николе Тесле, Жарка Зрењанина од Немањине до Сувачарске, и Призренској од Светосавске до Стерије Поповића.

Улаз у Кикинду из правца Зрењанина ове јесени добиће потпуно нов изглед. У току је изградња нове бензинске пумпе у власништву НИС-а. Посао почет 27. јула биће завршен до 12. октобра, најављују надлежни.

Павле Марков изнео је да изградња нове бензинске станице представља део договора локалне самоуправе са Компанијом НИС, што ће поред савременијег изгледа, боље услуге корисницима, побољшати и безбедност на самој пумпи.

Заједно са Јавним предузећем „Путеви Србије“ гради се и нови кружни ток на улазу у Кикинду. Посао је вредан 50 милиона динара.

Кружни ток даће потпуно нови изглед улазу у Кикинду. Подсетио бих да смо прошле године детаљно уредили Шумицу која је била зарасла у коров и посадили нова стабла. Уз нову пумпу и кружни ток потпуно ћемо изменити садашњи улаз у Кикинду – подвукао је Павле Марков.

Градоначелник је обишао и улице у Кикинди које су асфалтиране у претходних неколико дана. Задржао се у Улици Милоша Остојина која се ради у етапама.

Ова улица била је у веома лошем стању. Прву етапу асфалтирали смо прошле године, сада је завршена друга од 800 метара, а наставићемо следеће године. Остало је још 400 метара ове улице да је завршимо у целости – навео је марков.

Асфалторани су и најлошији делови улице Саве Текелије и Драгољуба Удицког, следећа у плану је Његошева и остале критичне улице. У комплетне радове из градске касе утрошиће се 22,5 милиона динара.