У КИКИНДИ 503 ЂАКА ПРВАКА

  • Завршен упис ученика у основим школама
  • У Банатској Тополи уписано само четири ученика у први разред основне школе

Упис будућих ђака првака је завршен, а у 15 школа на територији Кикинде у школској 2016/2017. години нема већих измена у броју одељења у односу на претходну школску годину. Највише првака уписано је у Основну школу „Свети Сава” (81), а најмање их је у Банатској Тополи, у ОШ „Братство-јединство” свега четворо.

Заменица градоначелника Кикинде Босиљка Срдић каже да нема великих одступања у односу на завршену школску годину, када је био уписан скоро идентичан број, 509 ђака.

Босиљка Срдић
Босиљка Срдић

Још увек можемо бити задовољни бројем деце, сви се надамо да ће број деце бити и већи – истакла је Босиљка Срдић, заменица градоначелника.

Коначан број малишана који ће први пут сести у школске клупе знаће се 1. септембра. Све до поласка у школу може доћи до измена јер увек постоји могућност да се неке породице одселе, а неке доселе у наш град.

У наредној школској години 17 деце, будућих првака, похађаће наставу на мађарском језику. Од тог броја десеторо ученика је у Основној школи „Фејеш Клара” по петоро ученика је у школама „Глигорије Попов” у Руском Селу и „Мора Карољ” у Сајану. Апеловала бих на све родитеље и старатеље који из било ког разлога нису уписали децу у школу да то учине јер је основно образовање обавезно – напомиње Босиљка Срдић.

У основним школама у Кикинди „Жарко Зрењанин” имаће 77 нових ученика, „Ђура Јакшић” 59, „Вук Караџић” 44, „Јован Поповић” 35, „Фејеш Клара” 29, од којих је седам у одељењу на мађарском језику. Од сеоских школа највише ђака првака има у школи „Васа Стајић” у Мокрину 62, затим „1.октобар” из Башаида са 31 учеником, рускоселска школа „Глигорије Попов” имаће 29 првака од којих је петоро уписано у одељење на мађарском језику. ОШ „Славко Родић” у Банатском Великом Селу имаће одељење са 16 ђака, ОШ „Иво Лола Рибар” из Нових Козараца 15, ОШ „Миливоје Оморац” из Иђоша 11, док ће „Мора Карољ” из Сајана и „Петар Кочић” из Накова имати по петоро ђака првака.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *