У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ САКУПЉАН НОВАЦ ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДВОЈЕ ДЕЦЕ

  • ВЕЛИКО СРЦЕ ЗА МАЛИШАНЕ
  • Мала Калина Радновић стара четири и Марко Линкин стар седам година, тешко су оболели и неопходан им је новац за лечење. Калина се налази у београдском КБЦ-у и прима хемотерапију, а Марко са истом терапијом ускоро почиње

 

Да су хумани и великог срца, Кикинђани су показали током суботње хуманитарне акције „Деца за децу“ у организацији дечјег хора „Чуперак“. На Градском тргу сакупљено је 196.000 динара, а у петак је у Културном центру организована продајна изложба слика на којој је прикупљено 1.000 евра. Новац је подељен на два дела и средства ће бити предата родитељима.

Ержебет Радновић, бака мале Калине, жели само да њена унучица оздрави.

Она је дивно дете које сваког награди са пуно осмеха. Имала је две тешке операције у Новом Саду, а сада је у КБЦ-у прима хемотерапију. Са њом су родитељи Ана и Бранислав и свима нам је једино важно да оздрави. Хвала свима који су се одазвали акцији – поручила је уплакана бака.

Анамарија Линкин, Маркова мама, каже да њеној породици пуно значи свака подршка коју може да добије.

Марко се разболео у мају. Тренутно је код куће, а ускоро почиње са хемотерапијама. Иако је требао да крене у први разред, то смо одложили због болести – додала је Анамарија Линкин.

Осим Кикинђана, помоћ су сакупили и ученици ОШ „Војвода Радомир Путник“ из Београда. Њихова учитељица Нада Радојков донела је 16.000 динара. За акцију „Деца за децу“ сазнала је путем друштвених мрежа.

Некада сам живела у Кикинди. Када сам чула да се сакупљају средства за оболелу децу анимирала сам ђаке и њихове родитеље и сви су радо одазвали овој акцији. Калини и Марку су моји ђаци написали писмо и пожелели им да што пре оздраве. Ово није први пут да се наша деца укључују у хуманитарне акције, а то ћемо практиковати и у наредном периоду– потврдила је Нада Радојков.

Организаторка хуманитарног догађаја Светлана Милић, оснивач хора „Чуперак“, и сама је емотивно доживела ову акцију.

Захваљујем свима који су учествовали. И даље сакупљамо новац у свим школама. Надам се да ће сви који могу помоћи нашим малим Кикинђанима  – казала је Светлана Милић.

У програму су учествовали чланови АДЗНМ „Гусле“, глумци Дечјег позоришта „Лане”, гимназијски бенд „Шок”, кловн „Нинано“, мале балерине и плесачице, гајдаш Милан Вашалић, чланови свих секција Културног центра, дечји црквени хор и многи други.


ОТВОРЕНИ РАЧУНИ ЗА ПОМОЋ

Ко жели да помогне, новац може да уплати на рачун 2502040043411500-16, отворен код Еуро банке на име Бранислав Радновић, за Калину, као и 265-0000000664354-04, отворен код Рајфајзен банке на име Иван Линкин, за Марка.