СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ЗА ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

  • ПРВАЦИ ЗНАЊА И ВЛАДАЊА
  • Имамо дужност да обратимо пажњу и покажемо суграђанима да постоје овако добрa деца и да они јесу узор не само својим другарима већ и будућим ученицима – рекао је градоначелник Кикинде Павле Марков на пријему

Пријем за ученике генерација кикиндских школа организован је у уторак у Градској кући. Најбоље ученике завршних разреда основних и средњих школа угостио је градоначелник Кикинде Павле Марков који је том приликом истакао да локална самоуправа се посебном пажњом прати рад најмлађих сугарађана. Он је поручио ученицима генерације да је Град захвалан на знању и труду које су показали током школовања, те да су узор својим другарима, али и будућим генерацијама.

Млади људи доносе одређене важне одлуке у животу, успех у школи може да утиче на те одлуке и може да предодреди нечију путању и нечији живот на дуге стазе. Ови млади људи су показали да су својим квалитетом и својим марљивим радом и успехом заслужили да буду посебни и ми на њих као такве имамо дужност да обратимо пажњу и покажемо суграђанима да постоје овако добрa деца и да они јесу узор не само својим другарима већ и будућим ученицима – рекао је градоначелник на пријему и истакао наду да ће оваквих ђака бити још више у будућности, а ученицима пожело много успеха у даљем раду.

Матуранткиња Гимназије „Душан Васиљев” Александра Ћошков титулу ђака генерације стекла је изванредним резултатима на такмичењима из хемије и одбојке.

Уписала сам Медицински факултет у Новом Саду и импонује знак пажње који је показала Градска управа јер се види да неко прати наше знање и жели да подстакне млађе генерације да се што више залажу за даља сазнања – рекла је Александра.

Сања Штетин ученик је генерације у ОШ „Жарко Зрењанин”, a школовање ће наставити као ученица Гимназије „Душан Васиљев”. Освајала је запажена места на такмичењима из физике и математике.

Поносна сам на себе и своју школу. Леп је поклон који смо добили од Града, дружићемо се и упознати боље и добити прилику да разменимо искуства – рекла је Сања.


НАГРАДНА ЕКСКУРЗИЈА

Градоначелник Павле Марков подсетио је да је од прошле године локална самоуправа увела праксу да најбоље ученике шаље на екскурзију, те је тим поводом уручио ученицима ваучере за путовање.

Ученици генерације основних школа награђени су петодневним путовањем у Орашац, док ће матуранти средњих школа отићи на тродневно путовање у Словенију.


ОНИ СУ НАЈБОЉИ

Основци:

 

– Јована Завишин (ОШ „Вук Караџић“)

– Јана Војводић (ОШ „Ђура Јакшић“)

– Бланка Хајнал (ОШ „Фејеш Клара“)

– Сања Штетин (ОШ „Жарко Зрењанин“)

– Елена Попов (ОШ „Свети Сава“)

– Радован Витомиров (ОШ „Васа Стајић“)

– Снежана Миолић (ОШ „Петар Кочић“)

– Богдан Пећанац (ОШ „Славко Родић“)

– Катарина Инђић (ОШ „Иво Лола Рибар“)

– Сара Новаковић (ОШ „Глигорије Попов“)

– Бранислав Раду (ОШ „1. Октобар“)

– Викторија Вишњеи (ОШ „ Мора Карољ“)

 

(Основне школе „Братство јединство“, „Миливој Оморац“, „Јован Поповић“ и „6. Октобар“ нису прогласиле најуспешније ученике ове године)

 

Средњошколци:

 

– Милица Козомора (Економска школа)

– Лука Анђелов (Техничка школа)

– Милица Сандић („Милош Црњански“)

– Александра Ћошков (Гимназија)