СРЕТЕЊЕ УЗ ФОЛКЛОР

Сретењским коцертом у Народном позоришту кикиндског друштва започета 145. концертна сезона

 

Заједно са суграђанима, чланови АДЗНМ „Гусле“ прославили су своју славу Сретење и Дан државности. И овог пута када наступају чланови најстаријег музичког српског друштва, сала Народног позоришта била је мала да прими све љубитеље традиционалне песме, игре и музике. Догађају су присуствовали начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач и председница Скупштине града Станислава Хрњак, која је поздравила све присутне.

Дан државности, 15. Фебруар, један је од најважнијих датума у нашој земљи. Ово је дан када се присећамо свега онога што су нам преци оставили и за шта су се борили, циљева које су постављали да би наша држава била данас онаква каква јесте. На нама је да се сваког дана боримо за нашу земљу. „Гусле“ које су један од приоритета у области културе, славе Сретење као своју славу. Њихов културни допринос је немерљив, а славе 144 године постајања и рада и у другом веку постојања расту као никада пре – рекла је Станислава Хрњак.

Директор „Гусала“ Зоран Петровић додао је да је Сретењским коцертом започета 145. концертна сезона Друштва.

Почињемо са још једном успешном сезоном која ће, надам се, бити боља од прошле јер увек тежимо ка томе да будемо још бољи у послу којим се бавимо. За све ове године изведено је 4.500 концерата у 300 градова и места широм света. Наша жеља је да овај концерт прерасте у традицију – напоменуо је Петровић.

Публика је бројним аплаузима наградила извођачки ансамбл, женску певачку групу, ветеране, дечији извођачки ансамбл, велики народни оркестар док је посебан печат дало певачко друштво „Корнелије Станковић“ које ради при „Гуслама“. По завршетку концерта у присуству чланова, поштовалаца и пријатеља Друштва, уз обердно резање колача, обележена је слава. Кумови су били Милка и Радован Бакић, власници фирме „Атлер фонтана“.