СМОТРА МЕХАНИЗАЦИЈЕ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

  • СПРЕМНИ ЗА СНЕГ И ЛЕД

 

Јуче је у кругу фирме „Градитељ“ извршена смотра механизације и људства Зимске службе. Командант Штаба Миливој Лињачки навео је да ће се током зиме одржавати путеви првог и другог приоритета, укупне дужине око 120 километара.

На снази је зимско одржавање путева. Једини понуђач на јавном тендеру била је фирма „Градитељ НС“, којој је и поверен овај посао. ЗА рад Зимске службе опредељено је осам милиона динара, што је за 20 одсто више у односу на претходних шест година. На залихама имамо 32 тоне соли што би било довољно за две интервенције, а расписана је јавна набавка за куповину још 100 тона– изнео је Лињачки.

Извршни директор фирме „Градитељ“, Бранислав Анчић, додао је да су људство и механизација спремни за квалитетно обављање повереног посла.

Задовољни смо што смо на тендеру добили посао одржавања путева током зимских месеци. Неколико година уназад радили смо овај посао као подизвођачи, тако да имамо искуства и знамо шта нас чека. Трудићемо се да посао одрадимо на најбољи начин и да суграђанима омогућимо чисте и проходне путеве током зиме– рекао је Анчић.

За управљање зимским одржавањем задужено је ЈП „Кикинда“, на путевима који су му поверени. То подразумева увођење степена приправности, контролу свих радова и материјала, упозорење извођачима радова на све недостатке, обустављање радова који нису у складу са нормама и законом.

У „Градитељу“ истичу да од механизације располажу са камионима опремљеним за чишћење снега, гредерима и багерима.

Према дугорочној прогнози РХМЗ, у Србији се очекује блага зима, са малом количином падавина.