САНАЦИЈА КРОВА И ЗАМЕНА ПРОЗОРА У ОШ „ЂУРА ЈАКШИЋ“

  • БОЉИ УСЛОВИ У НОВОЈ ШКОЛСКОЈ ГОДИНИ
  • У Основној школи „Ђура Јакшић“ санира се стари део зграде. За инвестицију вредну 11 милиона динара средства издвојена из буџета Града Кикинде

 

Након завршетка реконструкције крова и замене прозора у старом делу зграде Основне школе „Ђура Јакшић“ ученици и запослени имаће безбедније и боље услове за рад и учење. Радови су започети почетком јула и према речима директорице Биљане Шимон, биће завршени током наредна два месеца, односно до нове школске године.

Тренутно се ради реконструкција крова, након чега ће уследити замена дотрајалих прозора, који су заиста били у лошем стању. Нису могли да се отварају. Годинама се није пуно улагало, јер није било средстава. Морам да захвалим локалној самоуправи без чије подршке овако велике инвестиције нису могуће. Наши ученици и запослени у новој школској години имаће много боље услове него што су сад – рекла је директорица ОШ „Ђура Јакшић“, коју похађа 466 ученика.

Средства за ове радове, у износу од 11 милиона динара, издвојена су из градског буџета. Према речима градоначелника Кикинде Павла Маркова, завршетком реконструкције деца ће имати безбедан објекат у коме могу да бораве без проблема.

Даље ћемо правити планове да реконструишемо други део објекта. Најважније је да конструкција буде сигурна, да не прокишњава и да не дозволимо да дође до евентуалног урушавања. Након овога прелазимо у другу фазу, а то је да изглед буде прилагођен самом објекту – рекао је Марков приликом обиласка радова у овој основној школи.

Зграда ОШ „Ђура Јакшић“ састоји се од старог дела, који има више од сто година и новог, изграђеном почетком осамдесетих година прошлог века. С обзиром на то да се у санацију зграде улаже парцијално, након завршетка текућих радова, наредне инвестиције односиће се на фасаду и двориште зграде.

Како је објаснио Марков, инфраструктурно улагање у образовне институције постављено је као један од приоритета рада садашње власти.

Континуираним и планским радом један по један објекат враћамо на ниво потребан за безбедан боравак деце у њима. Сматрам да ћемо у наредних неколико година заокружити целину по питању Предшколске установе, основних и средњих школа и достићи ниво да можемо да се похвалимо да имамо обновљене објекте из области образовања – рекао је градоначелник Кикинде, додајући да је ОШ „Ђура Јакшић“ сада само пример, те да се и у другим објектима у власништву Града раде инфраструктурна улагања.

МАРКОВ: СМАТРАМ ДА ЋЕМО У НАРЕДНИХ НЕКОЛИКО ГОДИНА ЗАОКРУЖИТИ ЦЕЛИНУ ПО ПИТАЊУ ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ, ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА И ДОСТИЋИ НИВО ДА МОЖЕМО ДА СЕ ПОХВАЛИМО ДА ИМАМО ОБНОВЉЕНЕ ОБЈЕКТЕ ИЗ ОБЛАСТИ ОБРАЗОВАЊА