РЕШЕЊЕ НА ПОМОЛУ?

  • СПРЕМА СЕ ЛЕК ЗА АПОТЕКЕ

 

Локална самоуправа припрема стратегију како би Апотекарска установа „Кикинда” превазишла финансијске проблеме у којима се тренутно налази. Неповољан положај државних апотека у односу на приватне довео је до тога да се у свим градовима и општинама оне нађу у лошој ситуацији, а о томе да се у Кикинди не чека на решења у у Републици или Покрајини, потврдио је секретар Секретаријата за општу управу и правне послове Немања Ђукић.

Апотеке имају одличну мрежу у граду и селима, али држава за сада нема механизме да се избори са проблемом у којем су мање-више све апотеке у Србији. Покушаћемо сопственим снагама да одбранимо и сачувамо ову делатност – рекао је Ђукић.

Ђукић додаје и да апотеке у државној својини нису могле да прате тржиште у односу на приватне апотеке јер су биле у неповољнијем положају.

То је проблем који траје већ дужи низ година и сада је ескалирао. Стратегија у ком правцу ће се наставити рад апотека се ради и надам се да ће бити готова за неколико недеља.Тада ћемо јавности предочити како ће даље ова установа функционисати – закључио је Ђукић…

 

Наставак можете прочитати у штампаном издању