РЕКОНСТРУИСАНО 10 КИЛОМЕТАРА ВОДОВОДА

ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЗАВРШЕТАК СВИХ РАДОВА

 

У 2018. години у Кикинди је замењено десетак километара водоводне мреже. Средства за радове у вредности од 85 милиона динара обезбедили су локална самоуправа и ЈП „Кикинда“, уз подршку покрајинских фондова. Водовод се од 2005. године интензивно мења у свим деловима града. Сваке године уради се више километара у односу на лане, па је тако и ове године, изјавио је Милан Макивић, технички директор ЈП „Кикинда.

Имамо више активних градилишта у овом моменту. Сви радови завршиће се до краја децембра. Успели смо да реконструишемо више водводне мреже у односу на планирано – рекао је Макивић.

Активна градилишта су у улицама Димитрија Туцовића, Фејеш Кларе, у улици Дистричка и Нићифора Брандића. Нов и побољшан водовод у 2018. додини добили су становнициДимитрија Туцовића, Бранка Радичевића, Вука Караџића, Ђуре Даничића, Милана Сивчева, Албертове, Кумановске, Вељка Петровића, Сутјеске, Жарка Зрењанина и Улице Драгољуба Удицког.

Осим бољег снабдевања, реконструкција водовода је један од предуслова за будућу фабрику воде. Њена изградња почеће следеће године – саопштио је Макивић.

Замена старог водовода уштедеће новац, јер ће смањити кварове на мрежи.

У 2017. замењено је седам километара водоводних цеви, ове више од 10, а следеће године је план да се реконструише 15 километара водоводне мреже. Упоредо ће се радити и на атмосферској канализацији у улицама где је у лошем стању, или је нема.