РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ НОВЕ ГРАДСКЕ ТРЖНИЦЕ УЖУРБАНИМ ТЕМПОМ

  • НА ПИЈАЦИ КАО У КОШНИЦИ
  • Градска пијаца у функцији до краја ове или почетком наредне године. Капитална инвестиција вредна 300 милиона динара

Епидемиолошка ситуација, али и непредвиђене техничке околности утицале су на пролонгирање рока за завршетак изградње централне градске пијаце. Наиме, у току реализације друге и трeће фазе изградње уочено је да се темељ објекта у непосредној близини налази на локацији исте, што је довело до измене пројекта, а застој у раду настао је и због здравстене ситуације изазване вирусом ковид-19. С обзиром на то да су се радници вратили на градилиште и да је реализација пројекта настављена, очекивања надлежних су да ће пијаца бити у функцији крајем ове или почетком наредне године.

Не желим да дајем обећања која нису јасна, у нестабилној епидемиолшкој ситуацији. У сваком случају не ради се о дужем временском периоду. Ово је веома важан пројекат за наш град, свакако једна од капиталних инвестиција. По пројекту, у питању је једна од најмодернијих пијаца у Војводини. Завршетком пројекта, након низа деценија добићемо локацију где ће цветати економско-трговински живот, који је веома важан за наш град – истакао је градоначелник Кикинде Павле Марков.

Градоначелник је позвао продавце на пијаци да се стрпе још мало, јер је у питању пројекат који обухвата велике грађевинске радове. Како је објаснио, урађени су темељи, што представља најважнији део посла, али који је најмање видљив, те да ће почетком зидарских радова обриси будуће пијаце постати приметнији.

Будућа градска пијаца простираће се на 3300 квадратних метара и обухватаће три ламеле. Радови су почели средином 2018. године, а њихова укупна вредност је око 300 милиона динара. Реализацију пројекта подржала је Управа за капитална улагања АП Војводине са 244 милиона динара.

Пијаца се ради у три фазе и биће једна од најсавременијих пијаца. Прва фаза је готова, друга и трећа су у току. Ради се млечна пијаца, отворене и затворене тезге, управна зграда, локали, тоалети. Ово ће бити импозантан и велелепни објекат и мислим најсавременији у Војводини. Сама та чињеница довољан је разлог зашто смо се определили да финансирамо овај пројекат – објаснио је директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић.

За изградњу централне градске пијаце из буџета Града обезбеђено је око 50 милиона динара, а издвојено је и додатних 16 милиона динара због непредвиђених техничких околности приликом изградње темеља.