ПРВИ „СОВА ФЕСТ“

  • УРБАНИ ЗВУК ЗАМЕНИО АЛТЕРНАТИВУ
  • Уместо досадашњег КОФ-а, који се одржавао у Културном центру, од овог лета на истом месту у исто време наступаће популарни представници електронске музике

„Сова фест“ предстојећег викенда у Кикинду ће довести некa од значајнијих имена урбаног звука. Током дводневног фестивала, који ће по први пут бити одржан, на бини у дворишту Културног центра представиће се десет извођача. У петак 26. јула, наступиће кикиндски састав „Соунд Фамилиа“, познати београдски ди-џеј Мајк Рајд, затим Ђексон Куртоазија и Газда Паја. Суботње наступе отвориће ди-џеј Николас Ј, након кога ће публику да забавља двојац из Новог Сада Периз и Дејв, затим ди-џејеви Грувер и Владимир Драгаш. „Сова фест“ затвориће техно ди-џеј Марко Настић. Оба дана, у петак и у суботу, програм почиње у 22 сата.

„Сова фест“ организује Канцеларија за младе (КЗМ) града Кикинде поводом десетогодишњице свог постојања. Према речима координатора КЗМ Далибора Оличкова, Канцеларија жели да настави континуитет у организовању музичких фестивала, с тим што ће од ове године уместо КОФ-а то бити „Сова фест“.

Због промене афинитета младих дошли смо на идеју да организујемо нови фестивал. Ово ће бити фестивал урбаног звука, за разлику од КОФ-а који је био посвећен алтернативној музици. Задржаћемо хуманитарни карактер фестивала, с тим што се улаз неће наплаћивати, нема продаје карата, већ ће бити постављена кутија за добровољни прилог. Прикупљена средства биће усмерена на опремање „Наше куће“, објаснио је Оличков.

Одржавање првог „Сова феста“ подржали су Град Кикинда, Културни центар, ЈКП „8. август“ и спонзори.