Простор намењен грађанима Кикинде

Поводом реконструкције дела зграде Културног центра, у овој установи, у уторак, 2. јула, одржана је конференција за новинаре на којој су говорили председник Општине, Саво Добранић, и директор Културног центра, Срђан Тешин.

По речима Саве Добранића део зграде Културног центра користио је Телеком, а недавно је враћен локалној самоуправи.

Простор је био веома запуштен и руиниран и захваљујући пре свега ангажовању људи из Културног центра и директору Тешину и Дирекцији за изградњу града добили смо заиста репрезентативан простор. Важно је то што ће овај простор бити на услузи грађанима општине Кикинда где ће моћи да одржавају састанке, радионице. Такође, важно је и то што је Канцеларија за младе добила леп простор у коме ће се окупљати и вршити своје редовне активности-рекао је Саво Добранић.

Директор Срђан Тешин објаснио је да је деведесет одсто нових девет просторија санирано средствима Културног центра као и ангажовањем радника ове установе.

Општина и Дирекција за изградњу града у обнови дела зграде учествовали су са 260.000 динара. Сви остали трошкови су трошкови Културног центра и не прелазе сто хиљада динара, а комплетне радове су извели радници наше установе. Резултат је један добар простор, намењен за мање састанке, радионице, трибине. Добили смо и галерију али и место где може да ради хор Културног центра, дакле један адекватан простор који нам је недостајао-рекао је Срђан Тешин и напоменуо да оно што остају као проблеми у обновљеним просторијама су стари кров и столарија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *