ПРОШИРУЈУ СЕ ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ „МАТИЈЕВИЋА“ У КИКИНДИ

  • ДО ЈУНА ЈОШ ЈЕДНА ФАБРИКА
  • Директор Недељко Берак најавио да ће отварањем нових погона „Матијевићу“ требати још радника. Планира се годишња испорука 55.000 товљеника са кикиндских фарми

 

Фирма „Матијевић Галад“ у склопу „Матијевић аграра“ на имању у Кикинди завршава фабрику за производњу премикса за сточну храну. Како је изјавио Недељко Берак, директор кикиндске фирме, фабрика ће бити отворена у јуну.

Недељко Берак

Производићемо премиксе за сточну храну за сва имања „Матијевић аграра“ у Војводини. Капацитет је 3.000 тона премикса за годину дана. Када фабрика почне са радом, требаће нам и још радника – објаснио је Берак.

Према његовим речима, важан сегмент рада су и свињогојске фарме на самом „Галаду“ и на фарми која је некад припадала „Јединству“. На ове две фарме тренутно има око 1.800 крмача, што у пракси значи да се за кланицу у власништву „Матијевића“ годишње испоручи 40.000 товљеника.

Ове године прошириће се капацитет фарми јер је зацртан план да се производи 55.000 товљеника на годишњем нивоу. Ранијих година улагано је у аутоматску исхрану, прасилишта и вентилацију.

Ратарске културе узгајају се на 4.500 хектара. Ове године уложиће се и милион евра у системе за наводњавање. Око 1.000 хектара биће у заливном систему јер ће бити потребно 55.000 тона хране за свиње.

„Матијевић“ је у Кикинди власник бивших пољопривредних добара „Галад“ и „Јединство“ и у нашем граду послује читаву деценију. За то време уложено је четрдесетак милиона евра у развој фарми и ратарске производње.