ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ

  • НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Освојено пето место на републичком такмичењу из српског језика, медаље са одбојкашких турнира, признања са надметања у роботици, али и многи други успеси допринели су томе да Ана Стојковић постане ученица генерације Основне школе „Вук Караџић“. Добијено признање за њу, како је испричала, представља награду за уложени труд и рад током основношколског образовања, а своје знање наставиће да шири у Гимназији „Душан Васиљев“, где је уписала друштвено-језички смер. Осим Ани, титула ђака генерације даје ветар у леђа и њеним вршњацима из других основних школа са територије града Кикинде.

Признање ђака генерације у мени изазива леп осећај, људи те некако више цене, због уложеног рада и труда, који се на крају исплатио. Школовање је прошло супер, ми смо били један од најболијх разреда. Друштво је било одлично, наравно да је било и тренутака неправде код наставника, али је све на крају испало добро – испричала је Тара Терно, ученица генерације ОШ „Јован Поповић“. Она ће своје школовање наставити у Техничкој школи, где је уписала смер електротехничар информационих технологија.

За ђаке генерације основних и средњих школа са територије града Кикинде организван је пријем у Градској кући. Том приликом, градоначелник Кикинде Никола Лукач и чланица Градског већа задужена за културу и образовање Милена Живков честитали су им на оствареном успеху и уручили им симболичне поклоне. Градоначелник је том приликом поручио да ће Град Кикинда, како у претходном, тако и у наредном периоду знати да препозна, цени и подржи све најбоље ђаке и таленте из различитих области.

Велико је задовољство и част угостити најбоље међу најбољима из претходне генерације. Сигуран сам да су деца понос својих родитеља, професора, наставника, учитеља, школа, као и града Кикинде. Надам се да ће се, када заврше своје школовање, вратити и стечено знање и искуство применити за стварање бољег амбијента за живот и рад у нашој Кикинди. У наредном периоду подржаћемо и таленте из других области, попут културе, науке, спорта и сигуран сам да ћемо са другим нивоима власти успети да нашим најбољим ђацима помогнемо у достизању највиших успеха у својим областима – нагласио је Лукач.

Градоначелник је додао и да ће се Град Кикинда у наредном периоду бавити питањем дефицитарних занимања. Према његовим речима, у току је израда стратегије на ту тему, те да ће покушати да пронађу средства за стипендирање тражених профила на кикиндском тржишту рада.

 

РАД СЕ ИСПЛАТИ

Признање ученика генерације у Основној школи „Васа Стајић“ из Мокрина припало је Ани Угреновић. Пут до освојене титуле није био лак и према Аниним речима, било је потребно уложити доста труда и рада.

Веома сам срећна и поносна на себе што сам успела. Област интересовања била ми је књижевност, која ме је мотивисала, подстакла да учим и идем на такмичења. Друга област интересовања ми је била фармација, па сам и уписала тај смер у Средњој стручној школи „Милош Црњански“ – испричала је успешна Мокринчанка.