ПРЕПОЗНАТ ЗНАЧАЈ РАДА ДОБРОВОЉНИХ ВАТРОГАСНИХ ДРУШТАВА

  • ГРАД ЗАХВАЛИО НАЈБОЉИМА
  • Током претходне године добровољна ватрогасна друштва имала су око 700 интервенција због пожара

 

Појединачна признања десеторици чланова Ватрогасног савеза Кикинда уручио је градоначелник Павле Марков на свечаном пријему организованом тим поводом. По један члан из сваког месног ДВД-а добио је захвалницу због несебичног залагања у раду и пожртвованости током спасавања људског живота и имовине. У име награђених, председник Ватрогасног савеза Ерне Талпаи захвалио је локалној самоуправи на признању.

У овом послу једино нас мотивише љубав према ватрогаству и жеља да помогнемо. Ми ћемо се трудити још више да едукујемо наше чланове како бисмо што боље извршавали задатке. Наши ватрогасци ће учинити све да буду од користи суграђанима у невољи – поручио је Талпаи.

Захваљујући средствима из локалног буџета, лична опрема чланова ДВД-а обновљена је током претходних неколико година, а возила која се сваке године доводе у ред за потребе интервенције врло често се кваре. Према речима градоначелника, Градска управа свесна је проблема ДВД-а у вези са механизацијом, али с обзиром на то да су потребна значајна финансијска средства, план је да конкурисањем код других нивоа власти обезбеде новац.

У име Града Кикинде желео бих да вам захвалим на свакоденвним активностима које чините за све становнике.  Од почетка нашег рада трудимо се да вам помогнемо колико је то могуће. Ви радите нимало лак посао, а свој рад базирате пре свега на добровољности, што изискује посебну пажњу – рекао је Марков, обраћајући се награђеним ватрогасцима.

Заменик команданта Штаба за ванредне ситуације и члан Градског већа Миливој Лињачки, у чијем ресору спада рад ДВД-а, рекао је да без добре воље ватрогасаца и енергије коју поседују, резултати рада не би били толико видљиви. Током претходне године добровољна ватрогасна друштва имала су око 700 интервенција због пожара. Највише посла имају почетком лета и с јесени, када пољоприведници пале стрњишта и биљне остатке у атару. Њихова дежурства ове године почињу 1. јула, када се очекује да жетва пшенице буде у пуном јеку.

НАГРАЂЕНИ

Због свог несебичног залагања у раду Добровољног ватрогасног друштва признања су добили Роберт Беседеш из Сајана, Ерне Талпаи из Руског Села, Горан Трнић из Мокрина, Благоје Миркоњ из Иђоша, Милан Старчевић из Накова, Миодраг Кубурић из Банатског Великог Села, Мирослав Пузић из Нових Козарца, Жељко Пеин из Башаида, Нандор Секереш из Банатске Тополе, Арсен Мицић из Кикинде.