ПРЕДСЕДНИК МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ НОВИ КОЗАРЦИ

  • ДОБРА СТРАТЕГИЈА ГРАДА ПРЕМА СЕЛИМА

 

Месна заједница Нови Козарци од децембра има новог „кнеза“, Драгољуба Ћосића. Он ову функцију обавља већ други пут и како је изјавио, сматра да се последњих година води више рачуна о сеоским месним заједницама.

Ове године имаћемо на располагању 3,7 милиона динара за радове на капели и та сума биће довољна да их приведемо крају. Прва капела је завршена и сваке године највећи део новца издвајамо за капеле. То ће нам омогућити да у следеће три године планирамо новац на другачији начин. Око 2,2 милиона динара биће издвојено за рад удружења грађана и спортске организације – рекао је Ћосић.

Међу најважнијим инвестицијама је реконструкцијa Улице Краља Петра Првог, где је и претходне године рађено на проширењу и асфалтирању.

Мислим да је остало још 30 одсто од комплетног посла. Наше село било је једино које је имало главну улицу у лошем стању, тако да је прошле године одлучено да се уђе у ово капитално улагање. Одлично је што стратегија Градске управе није крпљење ударних рупа, него асфалтирање улица. Очекује нас и асфалтирање Улице генерала Драпшина – напоменуо је Ћосић.

Најпознатије манифестације које негују Козарчани „Стронг мен“ и Питијада биће потпомогнуте и ове године јер, како закључује Ћосић, оне су те које окупе мештане и становнике других села у Нове Козарце и село тада оживи.