ПРЕДИЗБОРНОМ СКУПУ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У НАШЕМ ГРАДУ ПРИСУСТВОВАЛО ОКО 7.000 ГРАЂАНА

САЧУВАЋЕМО МИР И НАШУ СЛОБОДУ

 

Сва ова несрећа која је свет захватила биће још већа и још тежа, не искључујем могућност још већих сукоба, а из свега тога ми морамо да будемо искључени, да нас неки неодговорни у региону не увуку у тако нешто – поручио Александар Вучић и најавио никад убедљивију изборну победу странке на чијем је челу

 

Времена су много озбиљнија од тога да само узвикујемо победничке, или било какве друге пароле. Дошао сам да кажем шта нас чека и да вас замолим за подршку – да сачувамо нашу Србију. Ситуација у свету биће из дана у дан све тежа, уместо да буде лакша. Сукоби ће бити још израженији, још жешћи и у Европи, и у целом свету. То за нас представља огроман терет, муке и потешкоће. Питање је како ће се и на који начин и јачи од нас изборити са проблемима са којима се суочавају – рекао је Александар Вучић, 21. марта на предизборном митингу Српске напредне странке у Кикинди, пред око 7.000 мештана и придошлица из околних места, који су буквално преплавили предиван пространи Трг српских добровољаца.

Никад бројнији политички скуп још од почетка вишестраначја у нашој земљи, окићен државним и партијским заставама и порукама подршке садашњој власти (а све ће бити и будућој) почео је обраћањем нашег суграђанина Миленка Јованова, члана Председништва СНС и 24. на напредњачкој изборној листи за народне посланике. Пре тога из младалачких грла заорила се химна „Боже правде“. Јованов је, између осталог, не скривајући задовољство што толико људи присуствује овом догађају, у говорничком заносу казао: „Погледајте ову слику! Банат је овде дошао да поздрави свог председника, да каже шта хоће и кога хоће, а Банат хоће Вучића.“

Александар Вучић је, поздрављен френетичним аплаузом и узвицима подршке, истакао да неки свакодневно нападају нашу цркву и нашу државу, али је Србија данас довољно паметна. Уверен је да ћемо сачувати мир и слободу за наше грађане. Нагласио је да је за нас важно да се из свега овога извучемо, да не будемо неко ко ће да буде главни актер, него да нас невоља већ једном прескочи.

Сва несрећа која је свет захватила биће још већа и још тежа, а не искључујем веће скукобе од сукоба двеју земаља – упозорио је први човек СНС и председнички кандидат.- Из свега тога ми морамо д будемо искључени, да нас ови неодговорни из региона не увуку у тако нешто. Много деце смо изгубили у свим тим ратовима, да нисмо – било би нас више него Холанђана. Само вас молим да разумете сву компликованост свега што се око нас збива, да разумете да је одговорност кључна реч за садашњост и будућност. Стварно мислим да заједно можемо све. Гледаћемо да бринемо о сваком нашем грађанину.

Говорећи о изборима, који нас очекују почетком наредног месеца, Вучић је нагласио је да они нису игра. Нити је држава играчка:

То је питање нечијих дела, посвећености, познавања политике и нечијег рационалног родољубља. Хвала вам што сте ту да помогнете. Нисам дошао да говорим било шта лоше о нашим политичким противницима, немам проблем с тим. За нас је данас ситуација прилично озбиљна, немамо времена да се бавимо њима. И нећемо да се бавимо њима. Када је Србија у опасности, наша је света дужност да је сачувамо и да бринемо само о њој, а не да се обрачунавамо с политичким ривалима. Ми ћемо их победити убедљивије него икада.

Александар Вучић је, када су инвестиције у Кикинди у питању, најавио скору изградњу „брзе“ саобраћајнице према Сомбору, као и обнову бројних путева у овом делу Баната, затим замену водоводне мреже, издашно улагање у реконструкцију болнице… Казао је да ће просечна плата у Србији премашити 1.000 евра, а пензија половину те суме. И то је, како је нагласио, циљ којем ће напредњаци тежити ако добију поверење грађана на изборима.

Може некада да се догоди да закаснимо. Али када кажемо да ће нешто да се оствари, знајте да ће то и да се догоди – јасан је био, у вези са будућим зарадама и пензијама, председник СНС.

На митингу у Кикинди говорио је и градоначелник Новог Сада, иначе потпредседник СНС, Милош Вучевић сликовито дефинишући изборну утакмицу која следи – одлучујућом борбом за уређено домаћинство. Па, с тим у вези, напоменуо:

Ми трећег априла гласамо о нашој кући. А четвртог априла – нема поправног, нема кајања. Сви морамо да изађемо на изборе, да кажемо ко је домаћин наше куће. Зато изађите сви на изборе и покажите председнику да „север“ није хладан, да има емоције. Увек су у Србији избори судбоносни, одлучујући, често то чујемо, али ови који су пред нама то заиста и јесу. Никада сложенији, због свега онога што се дешава у свету и Европи. А Србија није изоловано острво и мора да разуме шта се дешава. Зато нама треба сигуран пут за наш српски брод. Да издржимо све оне таласе, да упловимо у мирне воде, да се не насучемо. Коме поверавамо нашу децу и децу наше деце? Када тако поставимо питање, верујем да избор није тежак и да сви знамо кога ћемо за домаћина наше куће. Победа се не подразумева, победа се заслужује и осваја, заслужује радом и одрицањем.

Окупљенима се са говорнице испред Градске куће обратила др Марија Здравковић, директорка КБЦ „Бежанијска коса“, двострука напредњачка кандидаткиња – за републички парламент (шесто место на листи) и за Скупштину града Београда (друго место). Говорила је о искушењима кроз која је наш здрвствени систем у целини прошао суочавајући се са пошасти званом корона, а поменула је и импозантне резултате који су у нашој земљи и у таквим околностима постигнути у области медицинског сектора.

Нико од нас није знао, када је дошао вирус и када су многи од нас изгубили своје вољене, с чиме се сусрећемо, иако је држава много учинила да помогне. Политика која се тада водила у Србији учинила је да се спасе много живота. После 40 година наше здравство је успело да стане на ноге. Ми данас имамо савремене здравствене установе и медицинску технологију, као и могућност да се наши пацијенти лече на најбољи начин – казала је др Марија Здравковић, уз нагласак да не морамо више да шаљемо људе у иностранство да се тамо лече, те да је у целој тој позитивној причи најбитније „да је наша омладина у струци добила прилику да ради у својој земљи и стечено знање употреби у корист свих нас“.

 

ПОРУКА ЈОВАНОВА СА ТРГА-

СТАБИЛНОСТ СПОЉА,  АЛИ И ИЗНУТРА

 

Србија живи да би нам деца живела у стабилној земљи која се развија, која расте. Рађале су мајке Обилиће у Банату, али су родиле и Пупина, Црњанског… Ко хоће овде Мајдан, ено му га код Новог Кнежевца

Миленко Јованов

 

-Налазимо се на тргу, добио је назив по Србима из Кикинде који су се током Првог светског рата добровољно пријавили у српску војску. Процентуално било је највише добровољаца из овог града. Доле је низ улицу, низ трг, Градски музеј, где су током Другог светског рата стрељани родољуби. Поред је Споменик жртвама фашизма. Код Римокатоличке цркве је Споменик палима у ратовима 1999.године, са именима Срба и Мађара са ових простора, који су заједно бранили ову земљу од НАТО агресије. И зато је време да кажемо да је доста таквих споменика – изјавио је на митингу Миленко Јованов.

Јованов је додао „да Србија живи да нам деца живе у миру, у стабилној земљи која се развија, која расте. Показали смо, дакле, и храброст и кураж“.

-Показали смо да умемо да се боримо и да страдамо. Али сада истовремено и да се сачувамо. Рађале су мајке Обилиће у Банату, али су рађале и Пупина, и Црњанског. А сада су нам потребне такве победе да тријумфујемо у миру, да побеђујемо у путевима, у фабрикама, у обнављању школа и болница. То су победе неопходне овој генерацији. Важно нам је да сачувамо мир, да сачувамо стабилност, не само споља, него и изнутра. Унутар Србије постоје они који не желе мир, који нам прете сваког дана, који вас називају крезубом багром, који нам кажу како ће нас јурити улицама…А ми им поручујемо да ћемо их 3. априла победити убедљиво и пристојно, оловком – поручио је са говорнице Миленко Јованов.

Јованов је указао на различитост СНС и њених политичких опонената оличених у коалцији од 8 странка. У том контексту је поменуо највеће урбанистичко ругло Кикинде.

Наша дела стоје из нас. А њихова дела?! Погледајте, на сред Трга овај диван хотел „Нарвик“, који је био указ Кикинде, Баната, први хотел А категорије у Војводини. Погледајте на шта личи!То је оно што они хоће да направе од Србије, да цела буде руина. Е, то им неће успети – категоричан је Миленко Јованов.

 

КРОЈАЧИ СМО СОПСТВЕНЕ СУДБИНЕ

Срећна сам што сам данас у Кикинди, први пут у животу. Срце ми је пуно када видим толико позитивних особа, младих, који су дошли да подрже једну политику која је претходних 10 година показала да Србија није више иста, нити да ће икада више бити она Србија на коленима, која је добијала директиве из иностранства и где су појединци одлучивали о судбини целог народа – рекла је др Здравковић.