ПРАЗНИЧНА АТМОСФЕРА НА ГРАДСКОМ ТРГУ

  • Поред традиционалних украса, икебана и домаћих производа, на „Новогодишњем вашару“ уприличено и неколико хуманитарних акција

И ове године у организацији локалне самоуправе на тргу испред зграде Скупштине Града организован је „Новогодишњи вашар“. На тезгама се могу набавити све новогодишње потрепштине попут украса, икебана, пригодних ручних радова и домаћих прозвода. Понуда је богата и разнолика, а цене су примерене за свачији џеп. И ове године продавци су се потрудили да буду маштовити и да сваки производ буде у духу предстојећих празника.

Новогодишњи вашар има и хуманитарну ноту. На штанду Црвеног крста вредни волонтери увек имају спреман врућ чај у акцији „Чај од срца“ где се могу донирати средства која ће бити додељена у хуманитарне сврхе. Поред тога, на једном од штандова, куповином икебане или новогодишњег венчића помоћи ћете суграђанки Данијели Тамаши да прикупи средства за вештачку оплодњу, сазнали смо од Олгице Средојевић која се одлучила да на овај начин помогне.

Данијелина једина жеља је да постане мајка. Моја жеља је била да јој помогнем у томе и да скренем пажњу свим Кикинђанима да покажу колико су хумани и да јој помогну да оствари свој највећи сан  – рекла је Олгица Средојевић.

Александра Ђурђев на свом штанду нуди накит, разне дрангулије, као и медењаке на којима су мотив предстојећи празници.

Драго ми је што се сваког дана организује и музички програм. То доприноси да посета буде боља. Ово је одлична идеја коју су организатори осмислили – напомунала је Александра Ђурђев.

Од 22. децембра, када је вашар почео, наступили су певачка група „Мелизми“,Дечји хор при Католичкој цркви, тамбурашки оркестар АДЗНМ „Гусле“, група „Шок“,певачка група „Корнелије Станковић, бенд „Инфлација“. Данас од 16 сати на реду су хорови Геронтолошког центра Свети Николај Српски. Сутра је рок вече и прво наступа састав „Девилс“, а потом и „Куларес“ бенд. Претпоследњег дана ове године на реду је „Трибјут АББА“, а 31. децембра од 11 до 12 сати уз хор „Чуперак“ и Позориштанце „Лане“ дочекује се дечја Нова година.

 

ДОЧЕК УЗ БЕЧКИ ВАЛЦЕР

За све који ће стару годину испратити на Градском тргу и дочекати Нову 2018. годину биће приређен ватромет и Бечки валцер. Снимак прошлогодишњег концерта Бечке филхармоније биће емитован на великом лед-екрану.