ПОТРАЖИВАЊА ЈП „ТОПЛАНА“ ДУПЛО ВЕЋА ОД ДУГА

  • КИКИНЂАНИ УРЕДНЕ ПЛАТИШЕ
  • Наплата рачуна за даљинско грејање на нивоу 90 одсто, изнео је директор Мирослав Чичулић

 

Потраживања ЈП „Топлана“ на самом почетку грејне сезоне износила су 55 милиона и 800 хиљада динара. Највише дугују грађани који су утужени због нередовног измирења обавеза и то 25,7 милиона динара, изјавио је директор „Топлане“ Мирослав Чичулић.

Сви који имају неплаћена више од три рачуна за даљинско грејање, у највећој мери су и утужени. Опомену шаљемо корисницима који имају два неплаћена рачуна. Опомена пред тужбу шаље се када нису плаћена три рачуна, али и тада грађани могу да дођу да се договоре како ће платити дуг. Ако не поштују договор или не дођу до нас, ми их тужимо. Дуг по тужбама из приватног сектора је 9,3 милиона динара – рекао је Чичулић и додао да тренутно има око 400 тужби, али постоји и тридесетак тужби против грађана од којих у овом моменту „Топлана“ не може да наплати потраживања, тако да се оне гомилају. Тужбе се решавају брзо за два, три месеца.

Дуг грађана за даљинско грејање је 10,1, а приватног сектора 4,1 милион динара. Дуг „Топлане“ „Србијагасу“ је 23,8 милиона динара.

Тај дуг морамо исплатити до Нове године. Не очекујем да буде проблема са уплатама за утрошени гас. Ипак, и даље остаје дуг који оспоравамо и за који се води судски спор, а он је 147,7 милиона динара. Верујем да ће овај судски спор бити решен у корист „Топлане“ – наводи Чичулић.

За Кикинђане Чичулић каже да су редовне платише и да је проценат наплате даљинског грејања око 90 одсто. „Топлана“ од ове грејне сезоне има и 40 нових потрошача, а два корисника искључена су са даљинског грејања.


ЗБОГ ДУГА ОСТАО БЕЗ СТАНА

Колико су тужбе озбиљне, директор „Топлане“ илустровао је примером који се недавно десио.

Били смо приморани да продамо стан дужника. Он у њему није живео, а имао је поред дуга за даљинско грејање и дугове за све остале комуналије.