ПОТПУНА РЕКОНСТРУКЦИЈА САЛЕ ЗА ФИЗИЧКО У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „СВЕТИ САВА“

  • САЛА НОВА – ОД ПАРКЕТА ДО КРОВА
  • У фискултурној сали у ОШ „Свети Сава“ кров више неће прокишњавати. Након новог крова, кречења и новог паркета, уследиће и замена прозора. Градоначелник Павле Марков рекао да је једно од опредељења локалне самоуправе и континуирано улагање у образовне установе

 

Градоначелник Павле Марков почетком недеље посетио је основне школе „Свети Сава“ у Кикинди и „Иво Лола Рибар“ у Новим Козарцима.

Ученици Основне школе „Свети Сава” за десетак дана имаће боље услове за физичко васпитање јер је у току адаптација сале, а на овом примеру се опредељење Градске управе да улаже у образовне институције види и на делу, рекао је Марков.

Заједничким улагањима Покрајинског секретаријата за образовање и локалне самоуправе од око четири милиона динара замењен је кров на сали. Фискултурна сала је окречена и сада се мења паркет. Задовољан сам оним што је урађено јер ће поред ђака у обновољеном простору тренирати и спортски клубови – додао је Павле Марков.

Директор ОШ „Свети Сава“ Витомир Радак рекао је да је сала за физичко васпитање саграђена пре четири деценије и да је од тада покривена салонит плочама.

Витомир Радак

Кров је прокишњавао и стално је било потребно радити нешто у сали. Сада када је највећи проблем решен, поставили смо и лед-сијалице, а за следећу годину остаје нам замена прозора – објаснио је Радак.

Ђацима у Новим Козарцима градоначелник је донео наставна средства за физику и хемију, у вредности 100.000 динара.

Пре почетка школске године, у Школу „Иво Лола Рибар“ уложили смо 600.000 динара. Зграда је у солидном стању, а са директором је договорено да се у 2018. или 2019. години обезбеди новац за фасаду и замену столарије – изјавио је градоначелник Кикинде.

Директор у новокозарачкој школи Милан Периз захвалио је на донацији и напоменуо колико је важно да ученици имају што савременију наставу.

И физика и хемија су захтевни предмети и потребно је да их ученици што боље савладају. То ће бити лакше уз нова наставна учила – казао је Периз и изнео очекивање да ће се у школи старој 112 година у следеће две године урадити све неопходне санације.