ПОТПИСАН ПРВИ КОЛЕКТИВНИ УГОВОР ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ФИРМИ „ТИСА АУТОМОТИВ“

  • БОЉИ УСЛОВИ, ВЕЋЕ ПЛАТЕ
  • Запосленима у мађарској компанији „Тиса аутомотив“, која има погоне у Сенти и Бечеју, Колективним уговором предвиђени су бољи услови рада

 

Новим Колективним уговором запосленима у компанији „Тиса аутомотив“ загрантоване су веће зараде и допунско пензијско осигурање. Приликом потписивања Уговора, представници синдиката, као и челници фирме нагласили су добробит овог документа.

Просечна плата тренутно је од 35.000 до 40.000 динара. Новембарске плате које ћемо примити у децембру биће око 50.000 динара. Услови рада су више него добри, а посао није тежак. Ради се у две смене, радно време је осмочасовно. Прековремени рад се плаћа. Допунско пензијско осигурања је одличан бонус и мотив да будемо још бољи радници – рекао је Драган Попов, председник синдиката.

Компанија „Тиса аутомотив“ има око 2000 запослених, од који је око 700 са територије града Кикинда. Акош Барна, директор „Тиса аутомотив“ у Сенти, истакао је позитивне стране синдикалног организовања запослених.

Присутност на послу основ је зараде. Тако ћемо предупредити лажна боловања. Радници могу да стекну разне бонусе. Мислим да је синдикално организовање добар начин да фабрика напредује и да запосленима буде боље уз сва права која могу да остваре – закључио је Барна.

Потписивању првог колективног уговора присуствовао је заменик директора „Тиса Ципо групе“ из Мађарске Андраш Гладинец, који је изразио наду да ће и друге стране компаније у Србији следити њихов пример.

Само радници који су задовољни платом и условима рада су одлични на свом послу и труде се да га што боље раде. Тако и компанија добија производ изузетног квалитета. Увек смо отворени за вредне и добре раднике – рекао је Гладинец.

Мађарска фирма „Тиса аутомотив“ послује у Србији од 2014. године и има погоне у Сенти и Бечеју. Бави се производњом електричних каблова за аутомобилску индустрију.