ПОЉОПРИВРЕДНИ ПРОИЗВОДИ СА ТЕЗГИ ПРЕСЕЉЕНИ НА ИНТЕРНЕТ

  • E-ПИЈАЦА СРБИЈЕ- КЛИКОМ ДО ДОМАЋИНА

 

Затварањем пијаца услед епидемије вируса корона, регистрована пољопривредна газдинства дошла су у ситуацију да продају својих производе преселе на интернет. Електронска пијаца коју је покренуло Министарство пољопривреде има за циљ да омогући да се повежу произвођачи и купци широм Србије. Сву помоћ пољопривредници који желе да се укључе у овакву врсту продаје могу добити и у Пољопривредној стручној служби, истиче саветодавац Мирјана Томић.

Овим путем грађани могу да купе воће, поврће, сир, млеко, мед, јаја, расад, цвеће и слично, заправо све оно што су куповали на пијаци. Роба се доставља лично на кућну адресу или путем курирске службе. Грађани еплатформи приступају једноставним регистровањем. Тамо се већ налазе регистровани пољопривредни произвођачи који нуде своју робу, начин доставе, цене. Из Кикинде регистрована су свега два пољопривредна произвођача, тако да апелујем на њих да се региструју и понуде своје производе – каже Мирјана Томић.

Приликом овакве врсте продаје важно је испланирати како и којим данима ће достављати робу, на којој територији, по којој цени и да то јасно испишу током регистрације на е-пијацу.

Произвођачи који имају веће количине производа могу да буду интересантни и велетрговинама. Како све функционише, може се видети путем линка https://pijaca.minpolj.gov.rs.

За сваку врсту помоћи пољопривредници могу да се обрате саветодавцима на телефоне 063/655-279 , 063/655-239, 063/655-241, 064/80-61-326.