У ОКРУГУ ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА РУКОВОДИОЦИМА И ИСТАКНУТИМ ПРИПАДНИЦИМА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ

  • НАЈБОЉИ ОД НАЈБОЉИХ
  • Остварени резултати Полицијску управу сврстали у сам врх на нивоу државе према успешности. У прошлој години за 20 одсто смањен укупан број кривичних дела у односу на 2018. годину

 

Полицијска управа у Кикинди најбоља је Србији када је реч о смањењу укупног броја кривичних дела у 2019. години. Нарочит успех оперативци су имали у сузбијању промета и дистрибуцији наркотика јер су заплењене велике количине дрога. Поред тога много тога урађено је и на смањењу насиља. Због одличних резултата, начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач наградио је најбоље од најбољих.

За изузетан допринос унапређењу стања безбедности у округу плакету је добио начелник Полицијске управе Душан Глишин, док је начелнику Одељења криминалистичке полиције Браниславу Бабићу признање припало за допринос смањењу стопе криминала у северном Банату.

Резултати рада свих запослених у Полицијској управи су одлични и захваљујем начелнику Николи Лукачу што је препознао нашу пожртвованост. Ефикансим радом у 2019. години за 20 одсто смањили смо укупан број кривичних дела у односу на 2018. годину. Највише је смањен број крађа и тешких крађа и то за 30 одсто у односу на број ових дела у 2018. Претпрошле године у ово време имали смо велики број разбојништава, чак 39, а прошле године проактивним радом смањили смо број ових кривичних дела на 16, док је проценат расветљавања разбојништва повећан и прошле године био је 90 одсто – истакао је Душан Глишин.

И број провала умањен је за 37 процената у односу на 2018. годину, а раветљавање овог кривичног дела повећано је за више од 50 одсто.

Треба наградити оне који су били најбољи. Безбедност и сигурност свих грађана за које се свакодневно брину запослени у полицијској управи је најважнија ствар. У овом послу пуно је изазова и искушења, а они су успели да постигну изузетне резултате – рекао је Никола Лукач.

За допринос у сузбијању и промету наркотица плакете су добили инспектори Никола Увртавчев, Синиша Шибул, Саша Стојков, Никола Томић, Драган Ђумић и Драган Бајић, док је Николи Михаљчићу плакета припала за сузбијање насиља.