ПОКЛОНИ ДОБРОДОШЛИЦЕ

  • АКЦИЈА ГРАДСКЕ УПРАВЕ СЕ НАСТАВЉА
  • Реализујући мере популационе политике, Градска управа уручила 120 пакета новорођеним бебама

У оквиру акције Градске управе „Беби-клуб“, родитељима деце рођене септембра, октобра и новембра 2019. године уручени су пакети добродошлице. Бебама рођеним у том периоду подељено је укупно 120 мултифункционалних столица и основне беби-опреме, на свечаности организованој тим поводом у Градској кући. Анкетирани родитељи сматрају да је ова акција Градске управе корисна и представља леп знак пажње.

Свака помоћ родитељима је добродошла. Ми немамо мултифункционалну столицу, тако да ће нам добро доћи. Бити родитељ јесте изазовно, али је лепо и уживамо у свему томе – рекао је Роберт Лаиншчак, отац двомесечне Марине. Са њим се слаже и Ленина мама, Добрила Сивчев.

Лепо је што Градска управа подржава родитеље, свака помоћ нам је добродошлa. Беби-опрема и храна су скупи у односу на примања, али успевамо. За дете увек буде – испричала је она. Одабир мултифункционалне столице за поклон новорођеним бебама, према мишљењу Бригите Рацков, одлична је одлука.

Прва нам је беба, па нам је овај поклон добродошао. Столицу можемо да користимо дуже време, а Хана ће имати лепу успомену од Града касније. Јако нам се свиђа ова акција и свака помоћ добро дође – казала је Бригита, Ханина мама.

Беби-пакете родитељима уручила је заменица градоначелника Босиљка Срдић. Обраћајући се родитељима, заменица градоначелника рекла је да је додела пакета бебама један од најлепших тренутака у години у Градској управи.

Родитељима желим пуно среће у подизању принова, јер то јесте један од најлепших тренутака у животу, али и најбитнијих задатака. Што се тиче локалне самоуправе, ми ћемо се свакако трудити да створимо што боље услове за одрастање малишана, а касније и њихов живот – рекла је Босиљка Срдић.

Додела пакета новорођеним бебама представља једну од мера популационе политике Града Кикинде. Локална самоуправа ове године додељује 30.000 динара прворођеним, а 20.000 динара другорођеним бебама, незапослене мајке током шестомесечног периода добијају по 10.000 динара сваког месеца, субвенционисан је боравак деце у вртићима, а реализују се и друге мере.