Почиње упис у нову школску годину

Упис у нову школску годину 2013/14. у Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Кикинди почео је јуче, 26. јуна, а трајаће 27. и 28 јуна. Пријемни односно класификациони испит одржаће се 2. јула, а то значи да ће кандидати морати да прођу проверу физичких, говорних и музичких способности, а након тога радиће се и тест опште културе и информисаности. Ранг листа са класификационог испита биће објављена истог дана, 2. јула, а упис за кандидате који ће бити примљени у школу почиње 4. јула и трајаће до 10. јула.

По речима директорке школе, др Тамаре Грујић, ове године школа будућим студентима пружа могућност да изаберу нека од четири студијска акредитована програма на основним струковним студијама, а то су: струковни васпитач деце предшколског узраста,струковни васпитач за традиционалне игре, струковни васпитач деце у јаслицама, здравственим и социјалним установама и смер струковни педагошки асистент.

Директорка Грујић напоменула је да ће у Школи за образовање васпитача у Кикинди ове године бити десет места више него прошле године за студенте који су на буџету.

У школску 2013/14. годину моћи ће да се упише 75 студената на буџету и сто студената који ће сами плаћати своје школовање. На специјалистичким студијама отворен је конкурс који ће трајати до 1. октобра. За сада имамо 25 места за специјалистичке струковне студији, а надамо се да ћемо добити повећање овог броја на 50 и то је нешто што би била новина. Такође, отворен је конкурс за дошколовање за све оне студенте који су завршили двогодишњу Вишу васпитачку школу-објаснила је Тамара Грујић.

Шеф Одсека за студентска питања, Синиша Одаџин, напомиње да ће средњошколцима који се уписују у ову школу бити потребна сва четири сведочанства и диплома о завршеној средњој школи, извод из матичне књиге рођених и уверења од лекара и логопеда.

Од прошле године Висока школа струковних студија за образовање васпитача пружа могућност ђацима који су завршили трогодишњу средњу школу да упишу смер струковни васпитач за традиционалне игре.

Цена школарине за основне судије износи 48.000 динара и може се платити у осам месечних рата, док ће студенти на специјалистичким студијама плаћати 80.000 динара, такође, на осам рата.

Из Високе школе струковних студија за образовање васпитача поручују да се сви подаци о упису и квалификационом испиту за нову школску годину могу пронаћи на сајту школе www.vаspitacka.edu.rs

Упис у други уписни рок у ову школу биће одржан 2. септембра и трајаће до 6. септембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *