ПЛАТЕ ВЕЋЕ, ОБНАВЉА СЕ ВОЗНИ ПАРК У „АУТОПРЕВОЗУ“

  • НАСТАВЉЕНА УСПЕШНО ЗАПОЧЕТА КОНСОЛИДАЦИЈА

Јавно предузеће „Аутопревоз“, пошто је прошле године подмладило свој возни парк са два аутобуса, исти посао наставља и ове године. У плану је да до 1. септембра стигну два или три аутобуса стара 12 и 14 година, изјавио је директор ЈП „Аутопревоз“ Душан Марковљев.

Душан Марковљев

Помоћ у куповини аутобуса имаћемо и од локалне самоуправе. Аутобуси које ћемо купити служиће за превоз у приградском саобраћају. То ће бити марке „сетра“ или „мерцедес“ и потпуно ће одговарати нашим потребама. Сада имамо аутобусе који су стари 25 година са застарелом технологијом. Нови имају боље грејање и климатизацију и класе су еуро 3 – појаснио је Марковљев.

Иако је на снази закон који одређује начин обрачуна зарада у јавном сектру, од почетка године у јавном превозничком предузећу зараде су повећане. У „Аутопревозу“ има 154 радника запослених на неодређено време.

Са 30.200 колика је била просечна плата у прошлом периоду, зараде су сада у просеку 35.000 динара. Просечно повећање је до 5.000 динара. Плате смо повећали водећи рачуна о закону који је на снази – рекао је Марковљев.

Проблем „Аутопревоза“ је што нема довољно квалитетних возача аутобуса. Они због ниских зарада одлазе у друге фирме и на боље плаћене послове.