ПАВЛЕ МАРКОВ УГОСТИО СИНИШУ МАЛОГ

  • БЕОГРАД И КИКИНДА НИКАД БЛИЖИ
  • Сарадња два града биће крунисана реализацијом више великих пројеката, међу којима је и изградња фабрике воде у Кикинди, речено је на састанку два градоначелника

 

Кикинду је прошле недеље посетио градоначелник Београда Синиша Мали. На састанку са градоначелником Кикинде Павлом Марковим, закључено је да два града иду у истом правцу и имају истоветне циљеве, да својим грађанима обезбеде што квалитетније комуналне услуге и створе повољнији амбијент за отварање нових радних места.

Сарадња комуналних предузећа два града, београдског ЈКП „Водовод и каланизације” и ЈП „Кикинда”, успостављена је прошле године, склапањем Споразума о пословно-техничкој сарадњи. Током посете ЈП „Кикинда”, директор Данило Фурунџић, и градоначелници, сагласили су се да сарадња треба да буде крунисана реализацијом неколико пројеката, од којих најважнији изградња фабрике воде:

Један од највећих пројеката свакако је изградња фабрике воде у Кикинди. Из Београда нам долази сва неопходна експертска помоћ и у блиској будућности ћемо морати да завршимо ову причу – рекао је Марков и додао да ће наш највећи комунални проблем – проблем исправне пијаће воде бити решен у сарадњи са стручњацима из београдског водовода, који је један од најбољих у Европи. Марков је нагласио да је тежња Кикинде да се отвара и повезује са већим и развијенијим срединама и додао да ће недавно успостављање граничног прелаза у Накову и тешња сарадња са Београдом, представљати трансверзалу будућег развоја нашег града.

У пратњи народног посланика др Бранислава Блажића, градоначелници Синиша Мали и Павле Марков посетили су и Индустријску зону, где су у току припремни радови на локацији будуће француске фабрике „Мекафор”. Мали је изразио задовољство због чињенице да ће се у наредним данима поставити темељац за нову фабрику.

sinisa mali pavle

Током априла у Београду ћемо имати почетак пројеката који су вредни преко 350 милиона евра и мислим да смо заједно са Кикиндом показали колико нам је важно и колико смо посвећени томе да отварамо нова радна места, да се бавимо инвестицијама, јер то су ствари од којих народ живи – навео је Мали.

Градоначелник Београда истакао је да је импресиониран консолидацијом јавног сектора који је урађен у Кикинди.

Ми смо у Београду прво радили на реструктуирању јавних предузећа појединачно, а ви сте их све ставили у једно како бисте обезбедили бољу економију обима и бољу ефикасност, што може да буде модел који би Београд могао да научи од Кикинде – навео је Мали.

У оквиру започете акције чишћења септичких јама на територији Кикинде, учествоваће и механизација ЈКП „Београдског водовода и канализације”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *