ОБНОВЉЕН ДОКУМЕНТ О САРАДЊИ ДВА ГРАДА ЗАПОЧЕТОЈ СРЕДИНОМ ШЕЗДЕСЕТИХ ПРОШЛОГ ВЕКА

  • НЕРАСКИДИВО ПРИЈАТЕЉСТВО КИКИНДЕ И НАРВИКА
  • Челници Нарвика и Кикинде потписали су, након 50 година, нову Декларацију о пријатељству између два града. Договорена широка међусобна сарадња на више нивоа, са посебним приоритетом на сарадњи младих

 

Скупштина Аутономне Покрајине Војводине одржала је јуче тематску седницу на којој је посланицима и члановима Покрајинске владе представљен регион Норланд из Норвешке.

То је уједно била и прва овогодишња седница Покрајинске скупштине, којој је присуствовала делегација Норланда предвођена председницом Скупштине округа Соњом Стин, као и градоначелник Кикинде Павле Марков.

Данас су високи представници Војводине и Норланда посетили су и Кикинду, а поводом обнављања сарадње града Нарвика и ове норвешке регије са нашим градом.

Градоначелник Кикинде Павле Марков истакао је да се на иницијативу за потписивање нове Декларације о пријатељству са Нарвиком дошло након сагледавања односа Кикинде са другим срединама.

Установили смо да официјелни односи два града нису били на жељеном нивоу и да постоји потреба за обнављањем онога што су генерације пре нас дуго времена стварале – нагласио је Марков…

 

Наставак текста можете прочитати у штампаном издању