ОБНАВЉА СЕ 30 КИЛОМЕТАРА ВОДОВОДА

  • ЗАМЕНОМ МРЕЖЕ ДО ФАБРИКЕ ВОДЕ
  • Реконструкција водовода део је припреме за изградњу постројења за прераду воде, односно фабрику воде

 

У Улици Вука Караџића у току је реконструкција водоводне мреже. Замена цевовода обавља се од Улице Браће Татић до Јована Јовановића Змаја и део је свеобухватне реконструкције водоводне мреже којом ће током ове грађевинске сезоне бити постављено око 30 километара нових цеви. Азбестне цеви мењају се полиетиленским.

Реконструкција водовода део је припреме за изградњу постројења за прераду воде, односно будућу фабрику воде. Ово је треће градилиште које је у ту сврху отворено у Кикинди, а средства за радове које финансира Управа за капитална улагања Војводине заједнички су обезбедили Град Кикинда и Јавно предузеће „Кикинда”.

Руководилац сектора водовода и канализације у ЈП „Кикинда“ Милан Макивић каже да су у завршној фази и радови у улицама: Милана Сивчева, Драгољуба Удицког и Сутјеској. Већ до краја месеца требало би да буду окончани радови у улицама: Жарка Зрењанина, Призренској, Николе Пашића и Доситејевој.

У Албертовој, Кумановској и Улици Вељка Петровића замена водоводних цеви почеће крајем маја. У плану је и реконструкција водовода у Баранди у улицама: Фејеш Клара, Нићифора Брандића, Дистричкој, потом у Димитрија Туцовића, Бранка Радичевића, Ђуре Даничића и Војина Зиројевића – навео је Макивић.

И за поменуте улице средства су обезбеђена из Управе за капитална улагања Војводине. Припрема тендерске документације је у току, па се очекује да ће и поступак одабира извођача радова бити обављен у најскорије време. За већ уговорене радове обезбеђено је 65 милиона динара, док је вредност последњег уговора 59 милиона динара. Извођач радова је фирма „Градитељ НС”.