ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОЛИЦИЈЕ, ДАН И СЛАВА МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА

  • УСПЕШНО ОКОНЧАЛИ ТЕШКУ ГОДИНУ

Дан полиције, 20. јун, свечано је обележен, заједно са Даном и Славом Министарства унутрашњих послова, у седишту кикиндске Полицијске управе. Главни полицијски саветник, начелник ПУ Кикинда Драган Јовић поздрављајући присутне, навео је да је година за нама била изузетно тешка за рад полиције.

Драган Јовић
Драган Јовић

У протеклој години десила мигрантска криза, талас миграната прошао је кроз нашу територију, међутим добром организацијом рада и изузетном сарадњом са локалним самоуправама, нарочито у Кањижи и уз ангажовање начелника Севернобанатског управног округа, успели смо да тај проблем решимо без већих последица – навео је Јовић.

Начелник је истакао да је полиција у протеклом периоду успела да обезбеди мир и спокојство за грађане. Као и у претходних осам година, тако су и у последњих дванаест месеци расветљена сва најтежа кривична дела: убиства, тешка убиства, силовања, отмице и изнуде.

У овом приоду добре резултате остварили смо на сузбијању наркоманије и на сузбијању кријумчарења акцизних производа, пре свега резаног дувана и цигарета, алкохола и алкохолних производа, нафте и нафтних деривата. Оно чиме можемо посебно да се похвалимо у раду у претходној години, је сузбијање привредног криминалитета и борба против корупције – истакао је Јовић и износећи конкретне податке навео да је током прошле године по успешности на овом пољу, кикиндска управа сврстана у првих шест управа у Србији.

Начелник кикиндске полиције захвалио се на сарадњи јавним тужиоцима, челницима локалне самоуправе, представницима медија.

Поред бројних званица, свечаности је присуствовао председник Скупштине града др Милован Блажић, а догађај су улепшали малишани из хора „Чуперак“ отпевавши химну „Боже правде“ и неколико пригодних песама. Рецитал је извела глумица Народног позоришта Гордана Раушки.

 

ПОКАЗНЕ ВЕЖБЕ

VEZBA 2

На свечаности су изведене три показне вежбе којима је руководио заменик командира ПУ Кикинда Павле Рајков. Припадници полиције демонстрирали су поступања у ситуацијама проналажења наркотика у возилу, наоружања и физичког обрачуна у локалу.

 

 

НОВИХ 64 ПОЛИЦАЈКИ И ПОЛИЦАЈАЦА

Након завршене основне полицијске обуке у Сремској Каменици, 64 девојака и младића биће ускоро распоређени у станицама које покрива Полицијска управа Кикинда. Начелник Драган Јовић изнео је очекивање да ће Министарство у кратком року одобрити њихово ангажовање, како би покривеност терена и превенција била још боља, а грађани још сигурнији.

 

 

РАДА ОДЛАЗИ У ПЕНЗИЈУ

Дугогодишња портпаролка Полицијске управе Радојка Радановић Рада за неколико дана одлази у пензију. Тим поводом начелник Јовић уручио јој је пригодан поклон, уз захвалност за успешан рад и промоцију рада полиције у професионалној каријери.

 

СЕЋАЊЕ НЕ БЛЕДИ

И ове године на највећи полицијски празник, положено је цвеће на спомен-плочу настрадалим припадницима полиције у сукобима на простору Косова и Метохије крајем деведесетих.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *